Internazionali BNL d’ItaliaРафаел Надал – Джон Иснър 6-3, 6-1Рафаел Надал

...
Internazionali BNL d’ItaliaРафаел Надал – Джон Иснър 6-3, 6-1Рафаел Надал
Коментари Харесай

Надал започна защитата на титлата с убедителна победа


Internazionali BNL d’Italia

Рафаел Надал – Джон Иснър 6-3, 6-1

Рафаел Надал записа безапелационен триумф над Джон Иснър в първия си мач от тазгодишното издание на Мастърс шампионата в Рим. Защитаващият купата испанец сподели известни съмнения при започване на дуела, само че последователно откри превъзходството си и не остави шансове на международния №27.

На осминафиналите Надал ще се изправи против Денис Шаповалов.

Световният №4 завоюва 81% от точките си на първи сервис (22/27) и като цяло бе доста по-резултатен на начален удар (35-24). Надал осъществя четири от шестте си точки за пробив (67%), до момента в който Иснър не съумя да оползотвори нито един от двата брейкпойнта, които се откриха пред него.

Шампиионът на Australian Open се озова в сложна обстановка, когато му се наложи да избавя две точки за пробив при 3-3. Надал обаче избегна заплахата и си върна водачеството, след което пласира няколко отлични офанзиви с форхенд, които направиха Иснър беззащитен и по този метод проби за 5-3. Испанецът продължи да бъде безукорен на сервис и завърщи сета по най-хубавия метод, спечелвайки идващото си подаване на нула за 6-3.

Във втория сет конспирация съвсем нямаше, защото Надал играеше с от ден на ден самочувствие и офанзивите му от главната линия създаваха съществени проблеми на Иснър. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем записа нов пробив за 2-0, само че неговият конкурент върна интригата и редуцира пасива си. Надал обаче бързо си върна самодейността и не загуби повече геймове до края, побеждавайки с 6-3, 6-1 след 77 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР