Интересно е онова, което е обърнало тактиката на главния прокурор,

...
Интересно е онова, което е обърнало тактиката на главния прокурор,
Коментари Харесай

Атанас Славов: Интересно защо Гешев млъкна

Интересно е това, което е обърнало тактиката на основния прокурор, че да желае да споделя с Народното събрание, да търси противоположна връзка, сподели пред Българска национална телевизия министърът на правораздаването Атанас Славов. Главният прокурор Иван Гешев изиска по-рано денем да бъде изслушан в Народното събрание по следствия за корупция по високите етажи на властта и търговия с въздействие.

Не мога до разясня проектите на основния прокурор, единствено мога да кажа, че той няколко пъти е идвал в Народното събрание, задавани са му въпроси и нормално той е отговарял, че няма позволение да разяснява съответни проблеми и съответни каузи, сподели още Атанас Славов. „ Сега виждам едно предпочитание да влезе в конкретика и да изкара производства, които дълго време са били държани висящи, и да бъдат показани пред депутатите – евентуално това е концепцията, и то производства за корупция по висшите етажи на властта “, уточни той.

Министърът на правораздаването дефинира като предизвикателство това, че е водил съвещанието на Висшия правосъден съвет (ВСС) по точката, импортирана от една част от членовете на съвета за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев, което продължи през вчерашния ден към 14 часа.

„ За първи път управлявам съвещание на Висш съдебен съвет, управлявал съм парламентарни комисии, само че динамичността е напълно друга, още повече когато имаш двайсет и няколко члена адвокати, висши съдии, прокурори на разнообразни равнища, следователи. За мен беше значимо да покажем, че това е един развой, който дава отговор на главните условия на справедливия развой – за индиферентност, за обективност, за събиране на доказателства, за това да може отбраната да изложи своята теза. Всичко това трябваше да се съблюдава “, сподели министърът на правораздаването.

За министерството е значимо тази процедура да не оставя никакви подозрения във връзка с честността, на справедливостта и на опцията да се упражнят съществени процесуални права, уточни още министър Атанас Славов, представен от Българска телеграфна агенция.

Има очакване в българското общество, че правораздаването в действителност ще е правораздаване и би трябвало да отговорим на това очакване. Начинът да се отговори е с смяна на Конституцията и това да е съобразено с европейските и интернационалните стандарти. Има два метода за фигурата на основния прокурор. По-радикалният - тази фигура да се махне въобще, другият метод е да се резервира под някаква форма институцията, само че да се извърши с доста наличие, сподели още Славов. Той счита, че е използван по-умереният метод, само че би подкрепил по-радикалният, в случай че има болшинство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР