Интересно е какво е в главата на Слави Трифонов. Дали,

...
Интересно е какво е в главата на Слави Трифонов. Дали,
Коментари Харесай

Ще има ли евроатлантическо мнозинство за правителство?

" Интересно е какво е в главата на Слави Трифонов. Дали, че сега си качва цената, казвайки, че Има Такъв Народ ще поддържа Рая Назарян, само че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ, или отново показва онази пропаст от политическо незнание, което видяхме, когато се опита да направи самичък държавно управление, и в действителност счита, че е наложително при него да отиде третият мандат и той ще направи такова държавно управление и всички ще кажат ура и отлично ". 

Този коментар направи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов и добави, че водачът на Има Такъв Народ не познава хора, каквито са нужни за един експертен кабинет.

Според журналиста Евгени Петров е добре това, че " въпреки всичко Народното събрание потегли, само че ще забележим какво ще стане на следващия ден ":

" Днес не е толкоз значимо какво стана, тъй като малко на брой чакаха да се издънят повторно по този метод депутатите. Но това, което стана през днешния ден, отваря вратата за това, което ще стане на следващия ден или от на следващия ден нататък.... При тази ниска представителност на парламента е добре да се опиташ да управляваш с по-голямо посланичество, това е доста значимо ".

По думите на проф. Дайнов външният фактор, " който обръща всичко, не са посолствата, а ехото от войната на Русия в Украйна ".

" Онова, което сплоти необединяемото преди година, беше общият знаменател евроатлантическо болшинство ", уточни журналистът Евгени Петров и разяснява, че ПП-ДБ са мечтан сътрудник от Бойко Борисов, тъй като " да не е " Възраждане ", не може да е Българска социалистическа партия, а за " Величие " да не приказваме ".

" Не виждам нищо по-нормално от това, когато в евроизборите е спечелила ЕНП, да се търси евроатлантическото болшинство и в България. Не виждам нито едно разминаване в задачите и целите, единственото, което постоянно допълват ПП-ДБ, е битката с корупцията и правосъдната промяна ", посочи още Петров.

 
Не виждам по какъв начин ПП-ДБ ще влязат още веднъж в тази река, сподели политологът и добави:

" Веднъж Бойко Борисов и неговите болшинства провалиха правосъдната промяна, когато беше " Реформаторският блок ", повторно я провалиха в този момент, не виждам причина трети път да влизат в това мочурище. Борисов продължава да мисли, че може да се скрие зад ПП-ДБ и да каже на западните хора, че е с техните момчета и ето - аз съм ваш ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР