Интересно е как през годините ще се развият отношенията между

...
Интересно е как през годините ще се развият отношенията между
Коментари Харесай

2022-а - година на реагиране на общи кризи, предвижда политолог

" Интересно е по какъв начин през годините ще се развият връзките сред Германия и Франция, като въпросителните са повече. Отваря се опция в дълготраен проект да се разяснява сегашният инструмент за финансова поддръжка за възобновяване да се трансформира в непрекъснат. Важно е да изчакаме какво ще се случи на френските избори. Да забележим по какъв начин ще наподобява европейската поръчка на Еманюел Макрон след възможното му преизбиране. Знаците са, че той ще бъде по-амбициозен по отношение на концепцията за европейска автономност, в сравнение с Германия е подготвена да одобри ". 

Това разяснява пред БНР политологът Владимир Шопов. 

Според него 2022-ра няма да бъде година на политическите проекти, а на реагиране на общи рецесии: 

" Първата още при започване на годината ще бъде държанието на Русия по границата с Украйна ". 

По думите на политолога Макрон се пробва да построи пояс от мощни сътрудници и ще се опита да беседва с Берлин от по-силна позиция. 

" Има известна смяна в салдото сред Париж и Берлин ". 

В предаването " 12+4 " Шопов добави: 

" Европейският съюз ще реши и през 2023 година да не бъдат прилагани рестриктивните мерки за недостиг. Ще има по-голяма еластичност, която ще остане... Политическият напън ще бъде за формула, при която сегашните изключения да могат да бъдат трансформирани в нови правила. Можем да чакаме нова методология за систематизиране на обществените вложения ". 

Прогнозата на анализатора е Западните Балкани да бъдат по-важна тематика. 

" Геополитическата безтегловност, в която са множеството общества, тормози някои европейски столици. Свидетели сме на отрицателни обществени динамичности ". 

Снимка: Ани Петрова/БНР
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР