Интересно е да се разгледа статистиката на Левски в контекста

...
Интересно е да се разгледа статистиката на Левски в контекста
Коментари Харесай

Левски с отчайваща успеваемост при статичните положения

Интересно е да се прегледа статистиката на Левски в подтекста на успеваемостта в офанзива след статични положения през този сезон.

Фрапиращо наподобява фактът, че от 86 изпълнени корнера (трети индикатор за елита през това първенство), „ сините “ стигнаха единствено до два гола.

Техен създател бе Андриан Краев и с тях успокои тима за триумфите с по 2:0 против Ботев във Враца и Арда на „ Герена “.

Нито против Славия, нито против Септември през предходната седмица имаше някой, който да отпуши отбора против добре подредените отбрани на противниците от тези общоприети положения. А когато толкоз доста липсва централен нападател, те стават извънредно значими. Станимир Стоилов сигурно знае това и работи в тази посока с играчите. Освен всичко, той има и положителни реализатори в лицето на Филип Кръстев, Георги Миланов и Ивелин Попов, само че явно има потребност от ъпдейт и заучаване на нови комбинации.

Щом няма нападатели, които да вкарват, ще е хубаво да се задействат бранителите. Тези в Левски демонстрират, че могат и да бележат, само че през този сезон нито Кордо6а, нито Сундберг, нито Ван Дер Каап са го правили. На процедура от началото на сезона за „ сините “ са се разписвали единствено двама от бековете – Цунами при разгрома на Хебър с 4:0 и Патрик-Габриел Галчев при загубата от Локо София в „ Надежда “. Решението му да не чества това попадение обаче откри сериозен отзив и даже вътре в клуба младокът отнесе рецензии. И от този момент възможностите му за изява се разредиха фрапантно, а за заместител на Петрис към този момент се употребява последното ново попълнение Абдулахи Шеху.

Естествено, главната задача на бранителите не е да бележат и надалеч повече искания може да имаме към халфовете и най-много към крилата. Уелтън и Роналдо имат единствено по едно попадение в шампионата и това е прекомерно малко за упованията, които всички имат към тях. Бразилците досега имат единствено по едно попадение и изостават. Няма по какъв начин Левски да преследва по-големи цели, в случай че те имат съвсем еднакъв голов принос с крайните бранители и да изостават от опорния халф.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР