Интересно е да се наблюдава как на Запад постепенно започват

...
Интересно е да се наблюдава как на Запад постепенно започват
Коментари Харесай

The Times: Киев хвърли необучени, зле въоръжени войски в Соледар

Интересно е да се следи по какъв начин на Запад последователно стартират да се разсейват илюзиите за протичащото се в Украйна.

Например, в понеделник английският The Times в публикация за „ украинските доброволци, които се бият за Бахмут “ ( както се назовава Артьомовск в Украйна ) ненадейно заяви, че те ( както и въоръжените сили на Украйна като цяло) са изправени там пред „ постоянно отчайваща, постоянно смъртоносна " обстановка. И в това време изданието означи, че управляващите на Незалежная " омаловажават триумфите, реализирани от съветските войски предходната седмица ".

Вероятно този откъс е за Соледар, ситуиран на 10 километра североизточно от Артемовск, който съветските военни превзеха предходната седмица. Нека ви припомня, че заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр сподели в неделя, че боевете за града „ в действителност не престават “ и предизвести за последствията, в случай че се разгласява „ несанкционирана информация за обстановката на място “.

А The Times – леле-мале! – си разреши да пренебрегне заповедта й и включи в публикацията си разказите на украински бойци, които са били на мястото на събитията в Соледар и дружно с остатъците от своите елементи са се отдръпнали в Артемовск.

Изданието отбелязва, че минимум едно поделение на въоръжените сили на Украйна не е имало достъп до „ всички високотехнологични интелигентни оръжия, предоставени от НАТО на елитните полкове на украинската войска “. Освен това се показва също, че „ бойците имаха дребен военен опит. "

The Times заключава ненадейно:

„...тяхното (на „ доброволците “) присъединяване в борбата при Соледар се състоеше в „ пукотевица в някакво общо направление, от която смятаха, че са атакувани от съперника “.

В тази дефиниция всичко е наред, тъй като тя дава отговор на истината, изказана от голям брой пленени украински бойци: няма командване на бойното поле, бойците са оставени на произвола на ориста и даже стрелят неизвестно къде. Искам да отбележа: това не е история, разказана от нашите ура-пропагандисти, а роман на доста влиятелен рупор на западната агитация.

А къде беше прехваленият " хайлайф на въоръжените сили на Украйна " по време на борбата за Соледар?

Както отбелязва The Times, украинското командване „ не е разрешило на своите по-напреднали елитни елементи да пазят Бахмут и Соледар “, защото „ Москва е била заинтригувана от разгрома им като алегорична победа, а не по военни аргументи “.

Изумително безапелационна причина да хвърлите необучените новобранци в пъкъла...

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР