Интересни неща се случват по света. Булдог, живеещ в областта

...
Интересни неща се случват по света. Булдог, живеещ в областта
Коментари Харесай

Кучето, което се роди зелено

Интересни неща се случват по света. Булдог, живеещ в региона Нова Скотия, Канада, изненада своите притежатели, откакто роди кученце, чиято четина се оказа оцветена в зелено. Без съмнение притежателите Тревър Мошер и Одра Рис нарекоха новороденото Фиона - на името на принцесата от кино лентата " Шрек ", освен тъй като е женско, само че и поради забележителния цвят на козината.

Тригодишният булдог, който пък носи името Фрея, ражда в края на януари седем здрави кученца. Въпреки че видимо раждането е завършило, става известно, че има още една изненада. При това най-голямата и непредвидена. Така, последно се появява дребната, зелена Фиона.

Двойката незабавно прави изследване в мрежата и схваща, че въпреки и рядко срещан, това не е извънреден феномен.

Според науката, кучетата с по-светла четина е допустимо при раждането да имат зеленикава багра, която се дължи на контакта им в утробата със зеления пигмент биливердин, намиращ се в жлъчката (това е пигментът, виновен за зеленикавия цвят, който всички получаваме при удар или пострадване, наименуван просто синина). Пигментът оцветява козината преди раждането на кученцето, а цветът последователно избледнява, откакто то се появи на бял свят.

Дори собственичката Рис споделя пред People, че с времето Фиона губи присъщия си зелен цвят и стартира от ден на ден да наподобява на своите родители.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР