Интересни мъжки мачове видяха зрителите в първия ден на Мастърс

...
Интересни мъжки мачове видяха зрителите в първия ден на Мастърс
Коментари Харесай

Вавринка се пребори с Креси, разочарование за Шварцман и най-дългият тайбрек за сезона


Интересни мъжки мачове видяха феновете в първия ден на Мастърс шампионата в Мадрид. В едно от дербитата от тази фаза Стан Вавринка, финалист в испанската столица преди 10 години, реализира победа с 6-7(3), 6-3, 7-6(4) над Максим Креси.

Двубоят предложи предстоящата доминация на сервис като непредвиденото бе това, че Вавринка приключи срещата с 19 аса по отношение на 9 на американеца. Пробивът бе единствен и донесе триумфа на трикратния първенец в Големия шлем в третия сет. Креси на собствен ред имаше общо два брейкбола, само че не съумя да се възползва от тях. В идващия кръг швейцарецът ще срещне Андрей Рубльов.

В същото време тъгите за Диего Шварцман през 2023-а продължава. Аржентинецът, който към този момент е отвън първите 70 в ранглистата, загуби с 5-7, 4-6 от квалификанта Юго Грение, за който това е дебютна победа на това равнище.

Интересно беше и в мача на Александър Бублик и Даниел Галан. Двамата изиграха най-дългия тайбрек от началото на сета. Той приключи със 17-15 точки в интерес на представителя на Казахстан, който в последна сметка завоюва дуела след 7-6(15), 6-7(4), 6-4.  Пробиви в първите два сета нямаше, само че в третия те бяха три. За Бублик следва забавен дуел с Холгер Руне.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР