Интересни имена, избрани от родителите за децата им, са Ария,

...
Интересни имена, избрани от родителите за децата им, са Ария,
Коментари Харесай

Община Несебър е изплатила 412 хил. лв. еднократна помощ за 206 новородени през 2023 г.

Интересни имена, определени от родителите за децата им, са Ария, Томая, Ангел-Михаил, Кира, Фрея, Дамир, Теодорос, Крисиян

206 са новородените в Община Несебър през 2023 година, получили  еднократната помощ от 2000 лева Общата сума, която e изплатeна  на родителите им, възлиза на  412  хил. лева За обсъждания интервал  са се родили  3 двойки близнаци. От 206 деца 111 са момчета, а 95 са девойки. За 2023-та година общината е подкрепила финансово и 7 двойки за инвитро процедури с общо 14 000 лева

Сред по-нетрадиционни и забавни имена, определени от родителите за децата им, са Ария, Томая, Ангел-Михаил, Кира, Фрея, Дамир, Теодорос, Крисиян.

Един от целите в обществената политика на Общината, балансирана по отношение на потребностите на всички възрастови групи, е грижата за най-малките жители и техните родители. Именно по тази линия от 2007 година Община Несебър отпуска за всяко семейство с новородено дете еднократна помощ от 2000 лева, а няколко години по-късно отделя и средства за разходи по инвитро процедури на двойки и фамилии с репродуктивни проблеми.

Община Несебър се стреми да създава  добри условия на живот, с които да  задържи младежите да живеят и работят на територията на общината.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР