Интересни факти за тайнствения живот на прилепите ще научат децата

...
Интересни факти за тайнствения живот на прилепите ще научат децата
Коментари Харесай

Природните паркове отбелязват европейската Нощ на прилепите с инициативи до края на октомври

Интересни обстоятелства за тайнствения живот на прилепите ще научат децата по време на проведените от дирекциите на естествените паркове осведомителни акции, отдадени на европейската "Нощ на прилепите ", оповестиха от Изпълнителната организация по горите.

Тя е маркирана за първи път през 1990 година във Франция и Полша, през днешния ден "Европейската нощ на прилепите " се провежда допълнително от 30 страни, измежду които и България.

Експертите са планували презентации, изложения, викторини, филми и доста просветителни игри, които ще предизвикат интереса на дребните природолюбители към тайнствения живот на прилепите. Благодарение на дирекцията на Политическа партия "Странджа " повече от 100 четвъртокласници от Бургас към този момент са надникнали в скрития свят на тайнствените бозайници.

Децата са научили за какво прилепите не са рискови, а са потребни и по какъв начин можем да помогнем за тяхното запазване. С огромен интерес учениците са се присъединили в занимателните и познавателни игри, а най-после получили и доста дарове от парковата дирекция.

На 15 октомври от 15.00 ч. пред постройката на Дирекцията на естествен парк "Сините камъни " ще бъде показана галерия за прилепите, презентация и тематичен филм. В особено построените арт-ателиета децата ще могат да изработят рисунки на другите типове прилепи по готови шаблони.

Експертите от ДПП "Шуменско плато " са подготвили прожекция на филм за прилепите, както игри навън и арт работилница. Събитието е планувано за 29 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР