Интересни бяха реакциите на победителите и победените след балотажите в

...
Интересни бяха реакциите на победителите и победените след балотажите в
Коментари Харесай

Победители и победени след балотажите в страната

Интересни бяха реакциите на спечелилите и победените след балотажите в по-големите градове на страната.

Безапелационна изборна победа регистрира ГЕРБ в Пловдив . Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров съобщи, че първото нещо, с което ще се захване след встъпването си в служба, ще е решаването на казуса с все по-големите улични тапи и трафика.

49 хиляди души избраха новия кмет на близо 400-хилядна Варна . Градът ще продължи да се ръководи от ГЕРБ и Иван Портних.

Той завоюва с 60,79 % балотажа против претендента на Възраждане Костадин Костадинов, който получи 35,99%. Едва 28,97% от имащите право на глас упражниха вота си.

Наказателен избор в Созопол . Кандидатът на Българска социалистическа партия Тихомир Янакиев завоюва 66% при рекордна изборна интензивност.

„ Още преди вота ние виждахме настроенията на хората и знаехме, че ще реализираме подобен резултат… Първо ще направя финансов одит, с цел да забележим защо тъкмо иде тирада там”, разгласи Янакиев.

Станислав Владимиров от Българска социалистическа партия е новият кмет на Перник . Той влезе в оспорвана конкуренция с претендента на ГЕРБ Вяра Церовска и завоюва с над 2% разлика.

„ Беше впрегнат целия бизнес да работи за ГЕРБ. Но аз и моят екип не си позволихме да изречем нито една дума в посока, която може да навреди на имиджа на нашия опонент”, акцентира Владимиров.

Обрат в Благоевград – след 8-годишно ръководство ГЕРБ загуби вота на жителите. Досегашният кмет Атанас Камбитов отстъпва стола си на самостоятелния претендент Румен Томов.

Чрез пост във „ Фейсбук” Камбитов се усъмни, че има пазаруване на гласове. Приложи и видео, на което се вижда „ наглата замяна на пари пред кметството на село Изгрев в деня на изборите”.

„ Мен ме поддържа Българска социалистическа партия в тази борба за кметския стол. Това, което е показано в този материал, аз нямам отношение към него. Има проверяващи органи, които да ревизират. Ние сме водили извънредно чиста акция, без да си позволим да купуваме гласове”, разяснява Томов.

Спечелилият изборите в Плевен Георг Спартански не е удовлетворен от работата на полицията по време на вота. Според Спартански разликата сред него и съперника му би трябвало да е доста по-голяма.

„ Как да съм удовлетворен от разликата, която в тъмните часове на деня стартира да се топи, като ланския сняг. Орди там някакви мургави нахлуваха против избран тласък в секциите”, сподели Спартански.

В Русе депутатът от левицата Пенчо Милков надви на втори тур над Диана Иванова от ГЕРБ.

Преднината на Милков е над 20%. Тази седмица той ще напусне парламентарната банка и ще встъпи в служба като кмет.

Само 77 гласа взеха решение кой ще бъде кмета на Шумен . Драматичният балотаж до последно противопоставяше претендента на ГЕРБ против този на Българска социалистическа партия, само че след фотофиниша в края на изборния ден успеха бе за досегашния кмет Любомир Христов.

„ Имахме по този начин изключителна обстановка в Шумен, водата беше прекратена в продължение на два дни, в резултат на тежка повреда и всичко това нямаше по какъв начин да не рефлектира върху нашите избиратели… изборите считам, че бяха естествени и почтени, тъй че няма защо да се притеснявам”, разяснява Христов.

„ Аз откровено се надявам, че ръководещите които завоюваха в действителност вота в Шумен с тези 77 гласа, вярно са дешифрирали този избор, тъй като той приказва, че хората имат потребност от някаква промяна… нашите адвокати ще огледат деликатно доказателствата които имаме, с цел да забележим дали има късмет и опция да спорен резултата”, сподели претендентът на Българска социалистическа партия Венцислав Венков.

Арестуваният по съмнения за пазаруване на гласове някогашен народен представител Ахмед Башев съобщи в изявление за bTV, че акцията против него е целенасочена, а поръчителите са „ братоубийци”. Башев беше задържан в нощта против изборите и освободен в края на изборния ден. В Гърмен завоюва претендентът на Движение за права и свободи Феим Иса, който измести кмета Минка Капитанова.

„ Наистина пари в общината се разхвърляха като салфетки в гръцка таверна и от двата щаба, само че за нас изборите завършиха още на 27 октомври, аз не бях нито претендент, нито пък съм взел участие директно в кампанията”, разгласи през днешния ден Ахмед Башев. Бившият народен представител и дълготраен властник на Гърмен обмисля да съди страната ни в Страсбург.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР