Интересната новина от днес е, че БСП и ДПС определиха

...
Интересната новина от днес е, че БСП и ДПС определиха
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: С вота на недоверие БСП и ДПС вдигат пропаганден шум

Интересната вест от през днешния ден е, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи дефинираха датата, на която ще разгласят претекстовете си, само че не и самите претекстове или минимум тематиката, по която ще желаят избор на съмнение. Това сподели пред Novini.bg политологът Антоний Гълъбов.

Очевидно е, че става дума за приложимост на парламентарната процедура по-скоро в агитационен проект. Това, което се пробват да преодолеят като проблем е, че в случай че изискат избор на съмнение общо по тематиката корупция, тя е хоризонтална тематика, това ще е избор на съмнение за цялото държавно управление. В това отношение – в случай че го създадат, в идващите шест месеца нямат опция да употребяват този инструмент. Това съгласно мен беше основанието Движение за права и свободи да избра да приказва за съответни тематики, с цел да може да се възползват още веднъж от този инструмент по време на председателството. Но аз не виждам по какъв начин може да бъде аргументирана сходен вид парламентарна процедура в случай, че нищо не я е предхождало. Вотът на съмнение най-силният инструмент на опозицията, само че с цел да проработи той, преди него би трябвало да са се случили една серия от неща – освен конференции и гръмки изказвания. Има повсеместен път, който би трябвало да докара до един избор на съмнение. Несериозното отношение на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи към тематиката за избор на съмнение някак предопределя и ориста на тази самодейност, съобщи Гълъбов.

Този избор няма вероятност по никакъв метод да създаде нищо повече с изключение на агитационен звук. Аз считам, че те към това и се стремят – таман по тази причина вотът не беше импортиран през декември, а ще бъде импортиран през януари. Целта е просто да ги виждат и с това се изчерпва цялото изпитание, акцентира политическият анализатор.

Според него подготовката за европредседателството върви добре. България има задоволително настоящи тематики, по които да приказва във външнополитически проект. Това, че във вътрешната политика ще би трябвало да бъде изискан няколкочасов спор по тематиката за избор на съмнение, надали ще отрази значително върху обществения облик на страната. Но, несъмнено, остава казусът, че съзнателно се търси съвпадане с интервала на европредседателството и то с началото на този интервал, сподели още пред Novini.bg Антоний Гълъбов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР