Интересна, разнообразна и богата програма ще има в Бургас за

...
Интересна, разнообразна и богата програма ще има в Бургас за
Коментари Харесай

Бургас посреща Цветница по възможно най-цветния начин

Интересна, разнообразна и богата стратегия ще има в Бургас за Цветница - тогава, когато се чака времето към този момент да е същински пролетно, с температура от 20 градуса, оповестяват от Община Бургас.
На 1 април (неделя) на пл. " Св. св. Кирил и Методий " ще се организира атрактивен фолклорен концерт, който ще стартира от 11:00 часа. В него ще вземат участие танцови сформира от локалните читалища, а в 12:00 часа на сцената ще се качат Жечка Сланинкова и оркестър " Странджа ".
За най-малките са готови доста занимания. Фолклорно съревнование " Цветна въртележка " ще провокира малчуганите да дават отговор на гатанки от националния фолклор, да скачат на въже, както и да познават предмети, които са били част от бита на прадедите ни - вретено, бъклица, окарина, паламарка и други За всяка изпълнена задача децата ще получат специфична брошура с щемпел. Преминалите през всички стадии ще заслужат подарък и опция да вземат участие в идно Великденското съревнование.
Малките сръчковци могат да се изявят и в креативен ателиета " Цветна градина ", където собственоръчно да украсят дървени предмети и огромни картички, както и да изплетат красиви цветни кошници и венци.
За посрещането на празника ще има ситуирани открити подиуми на още няколко места в града.
В ж.к. " Меден рудник ", от 11:00 часа до ОУ " Петко Росен ", ще стартира фолклорен концерт " Пъстра Цветница ", с присъединяване на ДФГ " Чинките ", ДФТС " Слънчо ", ДФТС " Младост ", ТС " Ритъм ", Радостина Йовкова - певица в НФА " Филип Кутев " и оркестър. Посетителите ще имат опция да се включат и в занимателни арт работилници. Организатор на събитието е НЧ " Св. св. Кирил и Методий 1985 ".
Отново в " Меден рудник ", от 11:30 часа пред параклиса " Св. Димитър ", ще се организира концерт под надпис " Цветно ни е на Цветница ", проведен от НЧ " Паисий Хилендарски 1928 ".
В комплекс " Братя Миладинови ", пред храм " Св. Иван Рилски ", от 11:00 часа НЧ " Асен Златаров 1940 " ще показа празничен концерт " Цветница ", с присъединяване на ВГ " Ретро Бургас ", ФГ " Канатица ", ФТГ " Звездички ", ФГТ " Зорница ", ФГ " Шарени гайтани " ДХ " Трепетлика ", ФТК " Миладина ".
Като част от празничната неделя, от 12:00 часа в градинката до Часовника не пропускайте да чуете осъществявания от богатия репертоар на Бургаския духов оркестър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР