Интересна е историята на бразилския краен нападател Касиано Бузон, който

...
Интересна е историята на бразилския краен нападател Касиано Бузон, който
Коментари Харесай

Бразилец от Черноморец Бч е бил пред подпис с Барселона

Интересна е историята на бразилския краен нападател Касиано Бузон, който сътвори най-чистото състояние за Черноморец Бч в мача за Купата против ЦСКА предходната седмица. 22-годишното крило дойде в Балчик в края на август. Когато е едвам 12-годишен, той е бил пред автограф с Барселона. Неговият сътрудник Ели Маркес описа в изявление за Дарик радио и dsport любопитни неща за Касиано, както и за взаимния план с Адемар и Черно море на школата в Бразилия.

" Интересен футболист, който мина през положителни школи в Бразилия и Европа. Има качества. Ако продължава да се развива добре, ще стигне и до Първа лига без никакъв проблем. Трябва единствено да е здрав, с цел да могат да го виждат и да играе на по-високо равнище. Той е минал през школите на Фламенго и Атлетико Минейро. Това са две от най-силните школи в Бразилия сега, дружно с тези на Сантос и Атлетико Паранензе. Има една забавна преживелица с него, когато още на 12 години имаше среща сред него, родителите му и президента на Барселона. Случайно и Меси е бил в стаята.Запознават го с него, с цел да го стимулират повече. На срещата питат дребния Касиано кой е най-хубавият футболист и той дава отговор - " Кристиано Роналдо ". За да премине в школата на Барса е трябвало писмено позволение от страна на майка му и татко му. Майка му не е била съгласна. Той даже не е навършил тогава и 12 години, заради което майка му не е била съгласна да го остави самичък в Барселона.
В Балчик пристигна от португалския Сао Лоренцо. Но преди този момент два пъти беше в Англия. Не съумя да остане там, поради липса на европейски паспорт тогава, само че към този момент има подобен. Там другояче мина през школите на Арсенал, Тотнъм и Уотфорд. Сега към този момент става доста по-лесно за него, защото преди 8 месеца взе испански паспорт. Касиано играе като крило и зад нападателя. С ляв крайник е, бърз с топка в краката. Играе отдясно, защото влизайки във вътрешността от фланга, употребява доста добре левия си крайник. подобен вид играчи има малко в България сега, където множеството крила са с десен крайник. Знае по какъв начин да пази топката, мъчно я губи, играе добре и с тяло. Има качествата да играе в елита ", разаква Ели Маркес.
Преди Малко повече от година Маркес направи доста сериозен трансфер на различен млад бразилец, който игра за Черноморец Бч. Става въпрос за полузащитника Лука, който мина в Аячо.
" Той тогава подписа 3-годишен контракт. Играе за втория тим, а сега е в Бразилия чартърен ", сподели Ели.
Запитан какво се случва със взаимния план с Черно море за школата в Бразилия, Маркес отвърна: В школата, която работи Адемар, има над 50 деца. Развиват се доста добре. Екипите им са съвсем същите, като тези на Черно море. Скоро Адемар още веднъж ще бъде във Варна и ще опише повече за този план ".

Чуйте цялото изявление с Ели Маркес в приложения звуков файл.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР