Интересите на София в спора със Скопие да бъдат защитени.

...
Интересите на София в спора със Скопие да бъдат защитени.
Коментари Харесай

Урсула: Интересите на София в спора със Скопие ще бъдат защитени

Интересите на София в разногласието със Скопие да бъдат предпазени. Това съобщи Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия.

В най-важната си тирада за годината, ръководителят на Европейската комисия прикани за приемането на България и Румъния в Шенген. В посланието си към всички жители на Обединена Европа, отправено от трибуната на европейския парламент в Страсбург, Урсула фон дер Лайен очерта целите по най-важните за европейците тематики и задания за идващите 300 дни до края на мандата на Комисията. Урсула фон дер Лайен посочи, че " в един свят на неустановеност Европа би трябвало за следващ път да отговори на апела на историята. "

Фон дер Лайен обеща ползите на София в разногласието със Скопие да бъдат предпазени.

Относно процесът на интеграция за Скопие и напрежението сред София и Скопие тя сподели:

" Ние имаме единодушие за процеса. Това е развой, който важи и за двете страни. Принципите би трябвало да бъдат изпълнени. Според мен, това е доста значима стъпка, тъй като желаеме, след процеса за наблюдаване, да стартират диалози за присъединение на Северна Македония, това е значимо. А и българските ползи са почетени ", сподели пред Българска национална телевизия Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия.

" България и Румъния свършиха изключителна работа, нашият отчет го демонстрира. Затова още веднъж приканвам Съвета да направи по този начин, че България и Румъния да се причислят към Шенген, и то изцяло справедливо ", уточни Фон дер Лайен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР