Интересите на Русия и на САЩ в Близкия Изток остават

...
Интересите на Русия и на САЩ в Близкия Изток остават
Коментари Харесай

Журналисти: САЩ странят от Близкия Изток, а Русия запълва вакуума

Интересите на Русия и на Съединени американски щати в Близкия Изток остават огромни, само че са разнообразни. В момента Америка се меси по-малко в района, в сравнение с, да вземем за пример, преди 15 години, до момента в който Русия разпростира своето наличие. Това разясниха в студиото на „ Лице в лице” публицистите Нина Спасова и Руслан Трад.

„ Факт е, че Русия запълва вакуума”, акцентира тя.

„ Руснаците са доста добре политически ситуирани в момента”, означи и Трад. По думите му сега Москва ускорява позициите си дори и тук-там, където преди Вашингтон е бил одобряван по-добре като Алжир, Египет, Йордания и Саудитска Арабия, която може да купи съветския ракетен комплекс С-400.

--> Именно от Риад през последните дни идват информации за смяна на курса. Сред тях са и поръчки за промяна на исляма. „ Беше извънредно време, в действителност. Тази ултраконсервативна Саудитска Арабия и този клон на исляма, уахабизъм, би трябвало да бъде изменен, той поставя ограничавания на всичко”, акцентира Спасова.

Според Трад арестите на принцове поради корупция са били предстоящи, само че от това дали и по какъв начин ще бъдат осъдени ще стане ясно дали кралството ще върви по пътя на правото, или по пътя на силата.

Защо Саудитска Арабия може да се окаже зад целия скандал с премиера на Ливан и по какъв начин ще се развие съперничеството с Иран – вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР