Интересен тест, с помощта на който може да разберете повече

...
Интересен тест, с помощта на който може да разберете повече
Коментари Харесай

ТЕСТ: Какво видяхте първо и какво казва то за вас?

Интересен тест, благодарение на който може да разберете повече за себе си – по какъв начин работи вашата душeвност и какъв човек сте.

Вглеждането в изображение е комплициран развой, който на пръв взор наподобява нещо елементарно, отнемащо ни единствено няколко секунди. Опростено казано, светлината минава през ретината и по-късно предава информацията към мозъка, който от своя страна ни „ демонстрира “ дадената картина.

Според невролозите зрителната кора се образува от няколко пласта, които работят йерархично. При хората зрението е най-развитото осезание и множеството области на мозъка вземат участие в разпознаването и кодирането на образни тласъци. По този метод тези тласъци се предават на мозъка, където се трансформират в облици.

Следователно функционалността на зрителната кора е да предскаже какво съзнанието приема като краен облик. С други думи - виждаме това, което „ желаеме “ да забележим, а не постоянно това, което в действителност е там.

Ето за какво сходни зрителни проби могат да дадат повече информация за душeвността и личността на човек.

 Добави изложение
Kоя фигура забелязахте първо – тази на остарелия мъж или на младата жена?
Отговорът разкрива по какъв метод работи вашата душeвност и повече за личността ви.
Стар мъж
Вие сте спокойни, почтени и доста лоялни. Вашите близки хора ви правят оценка, имат вяра във вас и считат, че сте почтени за почитание и може да ви се има доверие. Вие сте водач по природа и имате доста изострен изчерпателен нюх, който ви оказва помощ да взимате верните решения. Обичате да поемате начинания, още повече, когато по този метод може да помогнете на другите.

Вашите цели постоянно са точно и деликатно планувани. Не оставяте нищо на случайността и предпочитате да избягвате недомислени ходове и опасности, които могат да компрометират крайната ви цел. Вие сте перфекционисти и не всеки път сте склонни да отстъпвате отговорности и на другите. Това от своя страна може да ви направи по-предразположени към стрес.
Млада жена
Вие сте енергични, на моменти импулсивни и носите със себе си духа на ентусиазма. Обичате новите прекарвания, вълнението, което те носят и не се задоволявате с простата рутина. Това ваше предпочитание за бягство от застоя и за нови неща ви кара постоянно да планирате нещо – даже приключенско.

Имате високо равнище на емпатия, разбирате възприятията и настроенията на околните си хора. Вие пък им влияете, като постоянно им давате от своята жизнеспособност и оптимизъм. Притежавате мощна увереност, която ви оказва помощ освен да се наслаждавате на живота, само че и да постигате това, което желаете.

Вижте още сходни проби:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР