Интересен факт сподели наскоро оперната ни прима Райна Кабаиванска. Оказа

...
Интересен факт сподели наскоро оперната ни прима Райна Кабаиванска. Оказа
Коментари Харесай

Невероятно, но факт! Внуците на голямата Райна Кабаиванска не знаят коя е тя!

Интересен факт показа неотдавна оперната ни прима Райна Кабаиванска. Оказа се, че личните й внуци, които тя доста обича, не знаят, че е звезда от международна големина!  “ Моите внуци не знаят, че съм известна.

Ето неотдавна излезе една книга в Италия за мен и споделям на Франческа, щерка ми: „ Покажи им, дано да прочетат коя съм, през какво съм предходна “, а тя ми отговори: „ Няма потребност, мамо “.

 Райна Кабаиванска внук

Разбирам я, израсна с гледачки, все й липсвах, ревнуваше ме от музиката. А другояче децата са музикални и двамата, само че щерка ми не им дава да се развиват в тази посока “. Това споделя огромната оперна прима Райна Кабаиванска пред учениците си и разгласява видео от диалога. Както постоянно „ мадам Бътерфлай “ е пряма и откровена за всичко, което я питат.

„ Много се разбирам с внучката. Тя постоянно акцентира на какъв брой съм години, тъй като несъмнено това й наподобява необикновено. „ Ти на 88 години, за какво вървиш толкоз, за какво ядеш толкоз? “, ме пита. Внучката ми е огромен чудак. Един ден сподели: „ Като умреш, тази къща ще я продадеш ли “, давам отговор й: „ Не, няма, само че за какво ме питаш, в случай че искаш, ще ти я дам. “ А тя: „ С картините ли? “. Моят мъж е фанатик да събира картини и статуи и на детето очевидно му прави усещане, та заключва: „ Ооо, аз незабавно всичко ще продам “, смее се Кабаиванска.

 Райна Кабаиванска дом

88-годишната кралица на операта се хвали, че е здрава и не пие никакви медикаменти. „ Ям повече телешко и се пробвам да съм спокойна “, изяснява тя. Според нея е наследила характера на татко си, който за нея постоянно е бил образец за държание.

„ Татко постоянно е бил срещу властта. Помня, че като бях 6-годишно дете и бяхме евакуирани, защото София беше бомбардирана, търсих татко си сред труповете, сложени на улицата. За мен още тогава беше ясно, че той нещо рискува в живота си, не беше комфортен на някои и правеше това, в което вярваше безусловно. Аз наподобявам на него. Когато той умря, бях в консерваторията и ужаса от неговата гибел още ме преследва, тъй като не се знае по какъв начин той почина – в злополука или в умишлена злополука. Тогава можеше всичко да се случи. Но този предприемчив дух той ми го е дал. От мама е учителството ми, защото тя беше учителка по физика и постоянно я помня с вдигнат пръст. Мама доста ме шамареше, всеки ден съвсем непрестанно, само че ето – станах човек. Много четях и имаше огромен надзор върху домашните от нейна страна “, смее се Райна.

 Райна Кабаиванска и Пласидо Доминго

Днес 88-годишната прима живее в Италия, само че постоянно си идва тук за оперните класове, които води в страната ни.

„ Много съм пряма, споделям това, което мисля, и това не харесва на всеки. Ето един образец – тъй като работя със брачната половинка на Лучано Павароти, която има организация, и когато нещо касае мен, все приказвам истината в очите. А тя ми споделя: „ Райна, апелирам те, не приказва, мълчи си, не отговаряй, има хора за всичко “. Но постоянно това е било рефренът на моя живот – да споделям това, което мисля. Така правеше татко ми “, споделя огромната Райна Кабаиванска, представена от Хотарена.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР