Интересът от страна на младежите към първата долекарска помощ е

...
Интересът от страна на младежите към първата долекарска помощ е
Коментари Харесай

Младежите се интересуват от долекарската помощ

Интересът от страна на младежите към първата долекарска помощ е огромен. Това сподели пред Радио „ Фокус” – Кюстендил доктор Емилия Кацарска, ръководител на БЧК – Кюстендил.
" Тази година има огромно предпочитание от страна на децата от учебните заведения в Кюстендил и Дупница, които да вземат участие в регионалното съревнование по първа долекарска помощ. Надявам се, че тези деца ще продължат да се занимават с първата помощ, тъй като това е доста значимо за един човек – в първите сериозни минути, да се знае по какъв начин и да се окаже помощ ", сподели доктор Емилия Кацарска.
По думите ѝ през годината червенокръстката организация е ангажирана с разнообразни образования по първа долекарска помощ. БЧК – Кюстендил работи по специфична стратегия, ориентирана към по-малките възпитаници. Другата стратегия е обвързвана с училищен екипи, а по-големите доброволци са включени в юношески спешен екип.
" Не на последно място ние образоваме и възрастните ни доброволци, които всяка година вземат участие в национално съревнование ", сподели доктор Емилия Кацарска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР