Интересът на потребителите минава извън замразяването на цените и включва

...
Интересът на потребителите минава извън замразяването на цените и включва
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Интересът на потребителите минава извън замразяването на цените

Интересът на потребителите минава отвън замразяването на цените и включва цялостен комплекс от ограничения. Това сподели за БНР омбудсманът Диана Ковачева.

„ Вчерашният процес на събитията към мораториума върху цените на тока, водата и парното, гласуван от Народното събрание, е основал непредсказуемост. Въпросът е на какъв брой би трябвало да бъде понижено това Данък добавена стойност, което също би трябвало да бъде решено след стопански разбор. Трябва да си дадем сметка, че още веднъж върху потребителите би се стоварила неналичието на баланс сред ползите на сдруженията и на самите хора “, добави още Ковачева.

„ Трябва да се вземе уравновесено решение, тъй че доставчиците на услуги да могат да доставят услуги към потребителите. Решението би трябвало да бъде взето въз основата на ясни финансови индикатори за последствията от това решение. Кръгът на потребителите със усложнения да заплащат сметките си е доста по-голям от броя на подпомаганите лица, които получават помощи. Хората в уязвима позиция следва да имат опция да заплащат разсрочено, да не им се начисляват лихви, да не им се стопира токът “, сподели Ковачева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР