Интересът към ваксинацията е огромен. Готови сме със създаването на

...
Интересът към ваксинацията е огромен. Готови сме със създаването на
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Интересът към ваксинацията е огромен

Интересът към имунизацията е голям. Готови сме със основаването на денонощни кабинети мобилни екипи за имунизация, заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг за имунизационната акция против ковид.

" Избор на ваксина ще е вероятен, когато доставките станат регулярни ", съобщи здравният министър.

" От понеделник ще увеличим имунизационните места тук с още 4. Желаещи да се имунизират в цялата страна са хиляди. Опашките са доста. Обмисляме опцията от на следващия ден в следобедните часове да не престават „ Зелените коридори “. До края на деня ще дадем инструкции към всички РЗИ-та. Там, където опашките не престават и в късните следобедни часове имаме подготвеност за разкриването и на денонощни имунизационни кабинети в регионалните градове ", сподели Ангелов.

" Имаме задоволително ваксини за искащите. Благодаря на всички, които повярваха на науката и лекарите ", съобщи здравният министър.

" Възможността за избор на ваксини ще бъде реалност малко по-нататък, когато стартират да идват регулярните количества ваксини от фирмите производители, както са написани и указани по договорите, които са подписани ", сподели Ангелов.

" От 3 март сме основали опция за, нагледно казано, електронна регистратура с " Информационно обслужване ". Ще може да се избират места за имунизация в тези 318 кабинета, които са разкрити в цялата страна, също да показват и желана ваксина ", заяви здравният министър.

" Искам да кажа нещо доста значимо: Има разнообразни отзиви, които приказват, че имунизацията на Оксфорд дава по-слаби резултати, това не е по този начин. Тя защищава 100% от развиване на тежко заболяване ", добави Ангелов.

" Личните лекари могат да избират по кое време да стартират (с ваксинацията). Създадена е организацията. Националният рамков контракт е подписан. Дадени са напътствията, дали отговор сме на всичките им въпроси ", сподели Ангелов.

" Ние сме подготвени със основаването на мобилните екипи за имунизация. Водим договаряния и с центровете за Спешна помощ да се включат в имунизацията ", заяви здравният министър.

Около 1500 души са имунизирани през днешния ден в Александровска болница, по лист се чакат още 400. Това, което е друго от останалите лечебни заведения, е организацията на мобилни екипи, които да отиват по места и да ваксинират искащите, заяви шефът на лечебното заведение проф. Борис Богов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР