Интересът към кампанията „Бъди войник е много голям. Тя дава

...
Интересът към кампанията „Бъди войник е много голям. Тя дава
Коментари Харесай

Интересът на младите хора към Българската армия расте

Интересът към акцията „ Бъди боец " е доста огромен. Тя дава опция на хората да се срещнат с военнослужещите и да видят, че нашата войска продължава да е мощна, добре въоръжена и дава сигурност и гаранции на българското население. Радвам се, че доста младежи се интересуват от опцията да се осъществят в редовете на Българската войска ". Това съобщи капитан I сан Камен Кукуров, шеф на Щаба на Военноморските сили (ВМС) през днешния ден, 16 октомври, по време на откриването на осведомителната акция на Министерството на защитата „ Бъди боец " в град Велики Преслав.

Той изрази вяра, че този интерес ще докара до повече кандидатури в течащите сега състезания за набиране на кадрови военнослужещи в армията, както и в състезанието за Военноморските сили, който ще бъде разгласен до края на годината.
Началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков напомни, че сега тече конкурс за 160 вoйнишки длъжнocти във вoeнни фoрмирoвaния oт Cухoпътнитe вoйcки. Кaндидaтитe зa учacтиe трябвa дa пoдaдaт дo 3 нoeмври 2020 година личнo пиcмeнo зaявлeниe дo кoмaндиритe нa вoeннитe фoрмирoвaния чрeз cтруктуритe нa Цeнтрaлнoтo вoeннo oкръжиe в cтрaнaтa.

Националната осведомителна акция на Министерството на защитата „ Бъди боец " гостува за първи път в град Велики Преслав. Присъстващите жители и възпитаници от града и цялата шуменска област имаха опцията да прегледат мостри на техника и въоръжение на Сухопътните войски и екипировка и водолазно съоръжение на Морския специфичен разследващ отряд.

Мобилизацията на 7-и пехотен Преславски полк за присъединяване в Сръбско-българската война беше пресъздадена с историческа възстановка от членове на районните клубове на НД „ Традиция " в Шумен, Търговище, Добрич, Велико Търново, Велики Преслав. В нея се включи и дамски клуб „ Български водици ".
Със заповед на министъра на защитата беше отличен с юбилеен орден „ 75 години от Втората международна война " ръководителят на районен клуб " Традиция - 7 пехотен Преславски полк " Мирослав Сланев, а с грамоти - членовете на клуба. С юбилейни грамоти началникът на ЦВО полковник Георги Петков награди участниците във възстановката.

По време на акцията бяха показани две изложения - Светът за българските войни на журналиста от BBC Димитър Димитров и Памет за бъдещето. Първата показва погледа на европейския щемпел за младата Българска войска, направила своите първи стъпки във войните за национално обединяване, а втората е в чест на Седми пехотен Преславски полк.

Възстановката, дружно с изложбата на оръжията на Българската войска, показана в Археологическия музей, са тематично ориентирани към успеха на България в Сръбско-българската война.
Проявите във Велики Преслав приключиха с концерт на Гвардейския внушителен духов оркестър и Представителния отбор на Въоръжените сили. В представлението се включиха деца от района, реализатори на национални песни и танцова групировка „ The Crew " за съвременни танци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР