Интересът към алианса БРИКС от страна на развиващите се страни,

...
Интересът към алианса БРИКС от страна на развиващите се страни,
Коментари Харесай

БРИКС: Над 40 държави са готови да се присъединят към съюза преди следващата среща

Интересът към алианса БРИКС от страна на разрастващите се страни, искащи да се причислят към него, нараства - 47 страни показаха предпочитание да станат негови членове преди срещата на върха през 2024 година

Този внезапен растеж на интереса се дължи значително на желанието на тези страни да понижат зависимостта си от щатския $ и да насърчат потреблението на локални валути в търговията – ход, целящ да укрепи националните им стопански системи и да усили техния Брутният вътрешен продукт.

От 47-те заинтригувани страни 26 са подали публично заявление за присъединение към БРИКС, а други 21 са показали всекидневен интерес. Тези евентуални членове идват от разнообразни райони, в това число Азия, Африка, Южна Америка и Източна Европа, което отразява световната прелест на напъните на алианса за дедоларизация.

Според Пол Фримпонг, създател на Африканско-китайския център за политически съвещания, привлекателността на БРИКС се крие в задачата му да сътвори по-справедлив световен пейзаж, който съгласно доста страни понастоящем е килнат против тях. Тази споделена визия притегля разнообразна група от страни, искащи да трансформират световната икономическа динамичност.

Предстоящата 16-та среща на върха на БРИКС, която е планувана да се организира в Казанска област в Русия от 22 до 24 октомври 2024 година, ще бъде първата, на която ще се проведат полемики с новоразширения алианс. Основните тематики в дневния ред включват дедоларизация, търговски покупко-продажби, разширение и потребление на локални валути, което е сигнал за забележителна смяна в световните финансови вероятности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР