Интерактивен под в подготвителна група на пловдивско училище ще е

...
Интерактивен под в подготвителна група на пловдивско училище ще е
Коментари Харесай

Хит в училище: Подготваци учат и играят на интерактивен под

Интерактивен под в подготвителна група на пловдивско учебно заведение ще е най-новият шлагер в процеса на цифровизация през идната образователна година. Иновацията досега се употребява главно в рекламата и шоу бизнеса, като за първи път влиза в образователно заведение у нас - в ОУ „ Кочо Честеменски ".

Технологията разрешава децата и учителят да се намесват в изображението, то реагира на тяхно придвижване и допиране.

Инвестицията е към 11 000 лв., които образователното заведение ще получи от общината, откакто е кандидатствало с план. Трайна политика на локалната власт е всяка година да заделя средства за цифровизация на образователните заведения, за които те подават планови оферти.

Конфигурацията от проектор и други нужни устройства за интерактивния под се инсталират на тавана, като излъчват изображение върху подовата настилка. Чрез сензор за придвижване то може да реагира по едно и също време на 30 докосвания с ръка, прекосяване или стъпване върху него. Какво ще промени това в изображението, зависи от резултатите, които са заложени в софтуера.

Възможностите са в голям набор съгласно заложените цели. Може да вземем за пример да се раздвижи вода и да се „ ловят ” риби в нея, да се играе футбол върху проектирано от тавана поле, като действително се рита, единствено топката и теренът не са същински. Ако се прекоси изображение на поляна с цветя, зад стъпките на индивида остава пътека. Има опция да се бутат кегли, да се обърне скрита карта и още доста разновидности. Как тъкмо учителите да употребяват нововъведението за просветителни цели, те ще научат по време на образование от компютърна компания, което стартира паралелно с монтажа на 27 август.

Предимствата на интерактивния под са, че дава доста атрактивен метод за образование и визуализация. Постига висока реалистичност на изображенията, които реагират на придвижване на хора в близост. Така на процедура децата безусловно ще влязат в проекцията, която намесата им ще трансформира в анимация.

Системата има опция да разпознава разнообразни обекти - да вземем за пример преподавател и дете. Освен това е „ интелигентна ” - може да събира данни за намесите на хората върху картината и да ги систематизира. Това прави интерактивния под използван и за проби или противоположна връзка на учителя по какъв начин другите възпитаници са подходили при обещано задание в работата си с изображението.

Системата е безвредна и работи съвсем безаварийно. Управлява се от компютър през интернет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР