Интерактив тенис представя осемте финалисти в Bottega ITL Finals 2020.

...
Интерактив тенис представя осемте финалисти в Bottega ITL Finals 2020.
Коментари Харесай

Валентин Бонев: В Интерактив тенис намерих много приятели, с които забравям проблемите

Интерактив тенис показва осемте финалисти в Bottega ITL Finals 2020. Последният шампионат на лигата за годината ще се организира от 5 до 12 декември в MG Tennis Club с присъединяване на първите осем в годишната класация.

Валентин Бонев е N2 в годишната класация на Интерактив тенис, като сега има 1940 точки. Той е на 33 години, работи като програмист, роден във Варна, само че живее от 15 години в София, има другарка, несемеен.

- Вальо, от кой момент играеш тенис и от кой момент си в ИТЛ?
- На корта съм от първи-втори клас. Баща ми играеше тенис и той ме възпламени. Записа ме на уроци в Черно море Елит. След това ту спирах, ту отново почвах да играя. В учебно заведение родителите ме стопираха от спорта, само че откогато съм в София играя много постоянно. В университета бях в тима по тенис, по-късно започнах да вземам участие в аматьорски шампионати и желаех да се развъртвам. В ИТЛ съм от 2015 година. В лигата се срещнах с доста готини хора, с тях сме положителни другари. Надявам се да има още доста сходни лиги и да способстват за развиването на спорта в страната ни.

- Какво ти харесва в тениса?
- Най-много ми подхожда средата, хората, които се занимават с този спорт. Той е за интелигентни мъже и дами, учи на феърплей и доста рядко има кофти човек на шампионатите. Всички са усмихнати и приятни, наслаждение е да споделяш с тях. В тениса открих много другари с общи ползи. От друга страна тенисът е част от всекидневието ми и е най-хубавият метод да се стоварвам. На корта не помня всички проблеми и постоянно съм с позитивни страсти. Рядко при загуба или доста тежък мач се товаря. И не на последно място, това е основният метод да подкрепям интензивност, което в ИТ сферата е мъчно.

- Коя е най-голямата ти победа?
- Повечето финали, които съм играл. Защото, с цел да стигна до мача за купата, съм посочил неизменност в целия шампионат. А за това е значима освен играта и физиката, само че и душeвността. Ако би трябвало да посоча избран мач – на кортовете на Библиотекарския институт, на един край, едно момче ме водеше 5:2 и 40:0 при негов сервис. Мачът беше доста забавен, той имаше доста мачболи, само че стигнах до тайбрек и най-после завоювах. Такива сложни срещи се помнят.

- Кой е най-трудният ти съперник?
- Не се сещам за съответно име. Всеки участник, според от моята и от неговата игра, може да е елементарен и сложен. В първите ми мачове в Интерактив тенис съм падал от играчи с много по-нисък рейтинг, тъй като играта ми беше непостоянна. Сега доста хора са на едно равнище и съвсем всички мачове са забавни.

- Кое е най-силното ти оръжие на корта?
- Всички мислят, че е форхендът, тъй като е нападателен. Но съгласно мен е по-агресивният тенис като цяло, комбиниран с многообразие. Когато ми върви играта се мъча да повеждам разиграването, да си образувам тактичност и по този начин мачовете стават лесни.

- Кой удар искаш да подобриш?
- Бекхендът е един от ударите, които рядко играя по шампионати. Доста години се пробвам да го консолидирам. В другарски мачове го играя, само че по шампионати не мога да се отпусна, а желая да стане част от репертоара ми. Другото е постоянството, изключително когато мачът не е в моя изгода.

- Какво правиш в сериозни моменти в мачовете?
- Изпускал съм много мачове след сериозни моменти, когато се концентрирам върху целия резултат и върху това, какъв брой значима е точката за мача. Това ми пречи да се отпусна и играта ми не се получава. Побеждавам когато не помня цялостната картинка, концентрирам се върху тактиката и се пробвам да обърна резултата в моя изгода. Опитвам се да съм по-концентриран в настоящата точка.

- Кой е идолът ти в тениса и за какво?
- От дребен виждам тенис и съм се радвал на Пийт Сампрас, Андре Агаси и на предходното потомство топ играчи. Но Роджър Федерер си остава за мен и за спорта номер едно - като цяло: държание на и отвън корта, неизменност, триумфи. Възхищавам му се за цялостната кариера.

- Тенисът оказва помощ ли на персоналния живот или пречи?
- В моя случай оказва помощ, тъй като изучавам приятелката ми да играе. Това става в допълнение занимание и за двамата. Доста от шампионатите изискват доста време, само че при мен тенисът повече оказва помощ.

- Коя е огромната ти цел в тениса?
- Нямам последна точка или огромна цел. По-скоро ми харесва, когато с някой играем прекрасен нападателен тенис с верни удари. Целта ми е да си подобря играта и да играя на високо равнище. Не пъдя триумфи. Доставя ми наслаждение да играя с по-добри съперници и да ги надвивам. Тази година си бях сложил цел да се класирам на финалния Мастърс на Интерактив тенис. Засега съм втори в ранглистата, с което преизпълних проекта си. Догодина може би ще си слага цел да съм първи.

- Докога ще си на корта?
- Нямам проекти, само че докато имам сили. Надявам се да нямам травми и да съм здрав физически. Не мисля да спирам да играя.

- Какво очакваш от финалите на ITL?
- Да са доста оспорвани. Първите шест участници са ясни. Има битка за последните две места и те са сред мощни играчи. Очаквам сериозна борба, непредвидими финали и завладяващи мачове. За тази година това ще е най-силният шампионат, всички са в доста добра форма. Има доста окуражени играчи и ще бъде ужасно.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР