Интер удължи агонията на Милан, след като го победи с

...
Интер удължи агонията на Милан, след като го победи с
Коментари Харесай

Интер удължи агонията на Милан с успех в дербито

Интер удължи мъката на Милан, откакто го победи с 1:0 в мач от 21-ия кръг на Серия " А ". Единственото попадение бе дело на Лаутаро Мартинес. Така " росонерите " нямат победа към този момент пет следващи кръга, а " нерадзурите " печелят дербито за повторно в границите на три седмици.

Очаквано Интер стартира по-добре и още в началните минути Лаутаро на два пъти беше покрай гола. Негов удар първо профуча в рискова непосредственост да задачата, а по-късно стреля в горния ляв ъгъл, само че Чиприан Татарушану направи брилянтно избавяне. По-късно Един Джеко изиска дузпа, само че претенциите му не бяха почетени. В 34-ата минута разумното се случи и " нерадзурите " поведоха. След центриране от корнер, Лаутаро надскочи Симон Кяер и с глава преодоля Татарушану, който също можеше да се намеси по-добре – 1:0! Това беше гол №7 за Мартинес в дербито и само Стефано Найерс (11) има повече от него за " синьо-черните ".

След почивката нещата не се трансформираха и Стефано Пиоли не закъсня със промените. В игра се появиха Рафаел Леао и Алексис Салемакерс, надлежно на местата на Дивок Ориги и Давиде Калабрия. Но секунди по-късно Лаутаро можеше да се разпише за повторно в дербито, откакто засече ниско подаване и стреля, само че Татарушану мазета.

Милан продължи да бъде все по този начин равнодушен. В 68-ата минута " росонерите " получиха фаул фронтално против вратата, само че дистанцията беше огромна. Зад топката застана Тео Ернандес, ударът му мина високо над вратата и спокойната вечер за Онана продължи.

Чак в 75-ата минута " росонерите " накараха вратаря на Интер да се намесва. Това стана след шут на Диас. Онана обаче не беше изключително усложнен и улови. Малко по-късно Леао изведе Оливие Жиру на отлична позиция, само че преодоляването на опитния французин беше под всякаква рецензия и пропиля чудесната опция. После Жури стреля от фаул в навън.

До края гол на Лаутаро беше анулиран за засада, Татарушану мазета шут на Ромелу Лукаку и Интер завоюва дербито единствено с 1:0. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР