Интер спечели с 2:1 гостуването си на Верона от 14-ия

...
Интер спечели с 2:1 гостуването си на Верона от 14-ия
Коментари Харесай

Интер се озори с Верона, но победи

Интер завоюва с 2:1 гостуването си на Верона от 14-ия кръг на Серия А. „ Нерадзурите “ стигнаха мъчно до скъпата победа след почивката. Лаутаро Мартинес даде задатък на гостите, само че единствено 10 минути по-късно резултатът бе подравнен. Точен бе Иван Илич, само че Интер стигна до трите точки с гола на Милан Шкриняр.

С триумфа воденият от Антонио Конте отбор е водач в класирането с актив от 33 точки. Втори е Милан с 31. По-късно през днешния ден „ росонерите “ се изправят против Лацио и ще имат опцията да си върнат назад първото място.

Двубоят на „ Маркантонио Бентегоди “ стартира в умерено движение, като в началните минути липсваха съществени голови рискове за двете порти. В 26-ата минута Федерико Димарко беше изведен в наказателното поле на Интер. С добра интервенция се регистрира вратарят Самир Ханданович, който избави последвалия удар. Десет минути преди почивката Ромелу Лукаку проби в наказателното поле и комбинира с Лаутаро Мартинес,но ударът на аржентинеца бе избавен от Марко Силвестри.

В началото на втората част гостите от Милано поведоха. Лаутаро Мартинес засече от воле центриране на Ашраф Хакими и означи за 1:0. В 61-вата минута още веднъж двамата комбинираха. Този път обаче ударът на аржентинския нападател бе избавен от Силвестри.

Секунди по-късно равенството бе възобновено след груба неточност на Ханданович. Стражът на „ нерадзурите “ изпусна топката, а Илия дебнеше за неточност и съумя да вкара за 1:1.

В 69-ата минута Интер още веднъж излезе напред в резултата с помощта на Милан Шкриняр. Защитникът означи с глава след центриране на Марсело Брозович.

Четири минути по-късно Ромелу Лукаку бе повален в наказателното поле, само че съдията не отсъди дузпа, макар че имаше учредения за такава. Дълбок в добавеното време белгийският голмайстор осъществя, само че попадението му не бе зачетено поради засада.

В идващия кръг от италианския шампионат Интер посреща Кротоне, до момента в който Верона гостува на Специя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР