Интер спечели с 1:0 дербито с Ювентус от 23-тия кръг

...
Интер спечели с 1:0 дербито с Ювентус от 23-тия кръг
Коментари Харесай

Интер взе дербито с Ювентус и дръпна на върха

Интер завоюва с 1:0 дербито с Ювентус от 23-тия кръг на Серия А. Така отборът на Симоне Индзаги към този момент има четири точки задатък на върха пред бианконерите – 57 против 53. с 49 точки.

Победата е шеста от шеста мача за Интер през 2024 година Освен това нерадзурите имат този сезон.

В първите минути Хенрих Мхитарян имаше две благоприятни условия да вкара гол, само че не съумя. В 25-ата минута Димарко подаде на Маркус Тюрам, който излизаше очи в очи с Шчесни, само че французинът се забави и в Бремер блокира удара му. В 32-ата минута Уестън Маккени пусна към Влахович в наказателното поле, само че сърбинът неприятно си пое топката.

В 37-ата минута Интер поведе в резултата. Николо Барела центрира, Павар се размина с топката, само че тя стигна до Маркус Тюрам, който стреля и принуди Федерико Гати да си вкара автогол. Това беше и единственият прецизен удар през първото полувреме.

В 57-ата минута Чалханоглу стреля от придвижване от границата на наказателното поле и беше покрай втори гол. Топката обаче уцели десния непряк дирек на вратата на Шчесни.

Три минути по-късно Кенан Йълдъз получи в наказателното поле и върна към Филип Костич, само че неговият удар беше блокиран.

До края Шчесни измъкна на два пъти Ювентус. Първо той избави удари на Барела, а по-късно и на Марко Арнаутович.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР