Интер спечели Дерби д’Италия, което освен един от най-чаканите двубои

...
Интер спечели Дерби д’Италия, което освен един от най-чаканите двубои
Коментари Харесай

Дерби д’Италия бе решено от автогол на Гати

Интер завоюва Дерби д’Италия, което с изключение на един от най-чаканите дуели сред два от трите гранда на италианския футбол. Трите точки в нея може да се окажат и основни за Скудетото през този сезон. „ Нерадзурите “ завоюваха с 1:0 – минимално, само че задоволително за увеличение на преднината си на първото място.

Вчера Интер влезе в мача с точка повече от Ювентус. Голямото дерби на „ Сан Сиро “ бе решено от автогол. Федерико Гати по безразсъден метод го заби в 37-ата минута на дуела. При едно центриране Бенжамен Павар направи неблаговиден опит за нещо като странична ножица и не уцели топката, а като че ли това отиграване внесе лек ужас в намиращите се към него играчи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inter (@inter)

Първи Бремер не съумя да играе с топката, след това нападателят на Интер Маркус Тюрам също нещо се обърка. Тогава намиращият се компактно до него Федерико Гати да отклони с гърди топката в личната си врата. Куриозна обстановка, която в края на сезона може да се регистрира като един от миговете, решил купата.

По-рано през вчерашния ден се играха още три дуела от италианската Серия „ А “, като в най-интересния от тях – този сред Аталанта и Лацио, бергамаските съумяха да завоюват с 3:1. Трета поредна победа за отбора от Бергамо, която ги остави на четвъртото място, в тази яростна борба за зона Шампионска лига. Аталанта е на четвъртото място с 39 точки с помощта на днешната си победа. Следват Болоня с 36, Рома с 35, Наполи с 35, Фиорентина и Лацио с по 34, а към тях може да прибавим и Торино с 32.

Правещият извънредно неуверен сезон отбор на Наполи, също се включи с цялостна мощ в тази борба след днешната си трагична победа. Неаполитнаците победиха Верона с 2:1 вкъщи, само че до 79-ата минута изоставаха в резултата. Автогол донесе изравняването. A пък три минути преди края страховит гол на Кварацхелия означаваше поврат и три точки за първенеца на Италия. В първия мач от деня Торино се издъни и направи 0:0 вкъщи против последния в класирането Салернитана.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР