Интер се завърна на победния път в Серия А. Шампионът

...
Интер се завърна на победния път в Серия А. Шампионът
Коментари Харесай

Интер се върна на победния път след успех над Емполи и три отменени гола

Интер се завърна на победния път в Серия А. Шампионът завоюва с 2:0 гостуването си на Емполи от 10-ия кръг на шампионата. Победата на "нерадзурите " бе реализирана след попадения на Данило Д'Амброзио в 34-ата и Федерико Димарко в 67-ата минута. Съдията Даниеле Кифи също имаше доста работа, откакто анулира още три гола за гостите, а също така сподели червен картон за Самуеле Ричи от домакините в 52-ата минута, което бе повратен миг в мача.

Домакините сътвориха първата опция, когато още във 2-ата минута след центриране от корнер Патрик Кутроне стреля с глава, само че неопределено.

Интер обаче бързо взе самодейността и повече задържаше топката. В 7-ата минута се стигна и до първи късмет за гостите. Едно центриране в наказателното поле стигна до Д'Амброзио, който съумя да стреля с глава, само че прекомерно едва и в ръцете на вратаря.

Първата отлична опция пристигна в 13-ата минута, когато Стоянович насочи страховит шут от отдалеченост, който летеше към горния десен ъгъл на вратата, само че Ханданович направи ослепително избавяне.

Домакините пропуснаха още една прелестна опция в 19-ата минута, когато Луперто стреля от близко и единствено навременната интервенция на Д'Амброзио пред голлинията попречи на топката да се озове във вратата.

В 22-ата минута и Викарио трябваше да прави първа сериозна интервенция под рамката на вратата си след прелестен удар на Димарко, само че стражът на домакините сподели ослепителен инстикт и избави.

Десет минути по-късно се стигна до много любопитна обстановка в наказателното поле пред Ханданович. Байрами бе изритан от бранител на Интер, само че съдията не отсъди дузпа, даже и след разглеждане с ВАР, въпреки да се видя, че има нарушаване.

Две минути по-късно Интер откри резултата. Алексис Санчес прати елегантно центриране към Данило Д'Амброзио, който с глава насочи топката във вратата аза 0:1.

В 44-ата минута резултатът за малко да бъде подсилен, откакто изстрел на Барела се отби от гредата, само че се оказа, че халфът е бил и в засада. Минута по-късно Лаутаро Мартинес стреля рисково с глава от близко, само че в ръцете на вратаря.

В 52-ата минута домакините останаха в понижен състав. Самуеле Ричи закъсня с шпагата си против набралия скорост Николо Барела и извърши жестоко нарушаване, а съдията не се поколеба и му извади пряк червен картон.

Три минути по-късно Алексис Санчес от близко прати топката във вратата на противника при едно безредие в наказателното поле, само че голът не бе зачетен поради засада.

В 67-ата минута натискът на "нерадзурите " даде резултат. Лаутаро Мартинес центрира паралелно на голлинията и Димарко на далечната греда засече във вратата за 0:2.

В 73-ата минута Галярдини вкара след центриране от корнер, само че се оказа, че голът му е с ръка и той не бе зачетен.

В добавеното време Даниеле Кифи анулира трети гол на гостите. Този път Сенси вкара от близко, само че бе в засада и попадението вярно не бе зачетено.

С успеха Интер е на трето място в таблицата с 21 точки. Емполи пък заема 12-ата позиция с 12 точки.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР