Интер се качи отновo на второто място в Серия А

...
Интер се качи отновo на второто място в Серия А
Коментари Харесай

Интер си върна второто място след разгром на СПАЛ

Интер се качи отновo на второто място в Серия " А " след голово шоу против последния в класирането СПАЛ като посетител на стадион " Паоло Маца " в дуел от 33-ия кръг на италианското футболно състезание. " Нерадзурите " разгромиха своя противник с 4:0 с попадения на Кандрева (37`), Бираги (55`), Санчес (60`) и Галярдини (74`). Воденият от Антонио Конте тим събра 71 точки и измести Аталанта, който има една по-малко. Лидер е Ювентус със 77. До края на шампионата остават още пет кръга.

В 15-ата минута Галярдини откри очертанията на вратата, само че ударът му с глава беше слаб и не затрудни стража на СПАЛ Карло Летика. В 18-ата минута и домакините удариха греда, откакто удар на Андреа Петаня се отби в напречната. Отговорът на Интер беше удар с левия крайник на Алексис Санчес, само че топката не откри очертанията на вратата.

Така се стигна до 37-ата минута, когато Бираги подаде на Алексис Санчес, той от своя страна насочи топката към връхлитащия по крилото Антонио Кандрева, който откри резултата.

В 40-ата минута се стигна до обстановка, в която СПАЛ претендираше за дузпа за нарушаване на Ханданович против Стрефеца, само че след консултация между тях реферите дадоха знак играта да продължи.

Втората част стартира с домашен напън, който не докара до нищо значително пред вратата на Ханданович. Гостите дадоха отговор с прелестна офанзива, приключена от Алексис Санчес, само че топката се отби в крайници на стража на СПАЛ.
 Снимка 488407
Източник:

В 55-ата минута Бираги удвои за Интер. В 60-ата минута Алексис Санчес с глава направи резултата типичен и СПАЛ рухна душевен. Автор на четвъртия гол стана Роберто Галярдини, който засече от близко във вратата отправената от Лаутаро Мартинес топка четвърт час преди края. До края и Интер понижи темпото и в последна сметка резултатът остана неизменен.

В идващия кръг Интер гостува на Рома и би трябвало да разчита на нова неверна стъпка на водача Ювентус в семейството на Лацио, с цел да резервира възможностите си за купата. " Нерадзурите " имат две загуби в директните дуели против " Старата госпожа " и на 2 август имат посещение на Аталанта в Бергамо.

СПАЛ е на последно място с 19 точки и на процедура може да се смятат за сигурен участник в идващото издание на Серия " B ".
 Ювентус оцеля при визитата си на Сасуоло
Ювентус оцеля при визитата си на Сасуоло

Драматичен конфликт в Серия " А "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР