Интер се бетонира на петата позиция в Серия, след като

...
Интер се бетонира на петата позиция в Серия, след като
Коментари Харесай

Интер е бетон за ЛЕ, Киево трепери за мястото си в елита

Интер се бетонира на петата позиция в Серия, откакто се наложи с 2:1 над Киево като посетител в мача 34-ия кръг на италианската Серия А. „ Нерадзурите” записаха втора поредна победа в шампионата, откакто предходната седмица разруши Каляри с 4:0.

Всички попадения в срещата паднаха през втората част. Мауро Икарди в 50-ата и Иван Перишич в 61-ата минута бяха точни за отбора на Лучано Спалети. Мариуш Степински пък бе прецизен за „ летящите магарета” в последните секунди от постоянното време.

Икарди подсети на Интер за Златан и Роналдо

Двата отбора си размениха по няколко рискови положения през първата част, като „ нерадзурите” бяха по-настоятелни и първи стигнаха до попадението.

В 53-ата минута Марсело Брозович насочи прекрасен изстрел от фаул, Сорентино мазета, само че не съумя да почисти заплахата пред вратата си, като топката попадна право в Данило Д'Амброзио. Последният комбинира с Мауро Икарди който на празна врата нямаше по какъв начин да сбърка за 1:0.

Гостите удвоиха единствено 8 минути по-късно. Футболистите на Интер проведоха отлична офанзива, при която Рафиня сервира топката на Иван Перишич в наказателното поле и той я търколи в долния ляв ъгъл зад Стефано Сорентино.

В Интер със свити сърца чакат вести за собствен състезател

В самия завършек на срещата Киево върна едно попадение. Валтер Бирса изведе съвършено Мариуш Спепински, който и изстреля отличен невисок удар към левия ъгъл – 2:1.

Така Интер остава пети в класирането с 66 точки, на 11 пред шестия Аталанта. Позицията класира „ нерадзурите” непосредствено в груповата фаза на Лига Европа. Киево пък е 16-и с 31 точки, колкото има и 17-ия Кротоне. „ Летящите магарета” обаче нямат право на повече неверни стъпки, тъй като са едвам на две позиции от зоната на изпадащите, а първият от тях е СПАЛ с 29 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР