Интер сътвори обрата срещу Лацио и го победи с 3:1

...
Интер сътвори обрата срещу Лацио и го победи с 3:1
Коментари Харесай

Резервите на Интер губеха, но обърнаха и победиха Лацио в Милано

Интер сътвори обрата против Лацио и го победи с 3:1 на „ Джузепе Меаца “ в дуел от 32-рия кръг на италианската Серия А. По този метод при победа Наполи публично ще бъде новият притежател на „ Скудетото “. Фелипе Андерсон даде задатък на римските „ орли “ през първото полувреме. Влезлите като запаси Лаутаро Мартинес и Робен Гозенс осъществиха през второто, като аржентинецът се разписа на два пъти, с цел да може „ нерадзурите “ да осъществят цялостния поврат.

След този триумф Интер се изкачва до 4-ата позиция в Серия А с актив от 57, оставяйки зад себе си Милан и Рома, до момента в който Лацио остава на втората позиция с 61 пункта.

Двубоят стартира с напън от страна на Интер. В 26-ата минута Хоакин Корея откри Хенрих Мхитарян, който прати топката във вратата, защитавана от Иван Проведел. Голът обаче не бе зачетен след обзор с VAR, поради засада на арменския футболист.

Четири минути по-късно пък Лацио откри резултата. Луис Алберто комбинира с Фелипе Андерсон, който навлезе от втора позиция централно против вратата и прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл, с цел да изведе „ орлите “ напред в резултата.

В първата минута от добавеното време Чиро Имобиле може да удвои задатъка за Лацио, когато шутира от границата на наказателното поле, само че Андре Онана направи превъзходно избавяне.

Лацио продължи с натиска си и през второто полувреме. В 60-ата минута Луис Алберто получи ниско подаване по тревата и стреля отблизо разстояние, само че още веднъж Онана бе последната бариера пред гола и отрази.

Ромелу Лукаку добре гардира топката на границата на наказателното поле и продължи за Лаутаро Мартинес, който бе посрещнат от Проведел, само че въпреки всичко съумя да опъне мрежата, с цел да възвърне паритета.

След добре разгърната контраофанзива от страна на Интер в 83-ата минута Лаутаро Мартинес подаде за Ромелу Лукаку, който центрира на втора греда, където Робин Гозенс отигра по страховит метод във въздуха с крайник и осъществя, с цел да може „ нерадзурите “ да създадат цялостния поврат.

След благополучен рикошет в 90-ата минута Лаутаро Мартинес излезе очи в очи против Иван Проведел и прати топката за трети път във вратата на Лацио и по този метод отвори опцията на Наполи да чества със „ Скудетото “, в случай че успее да се наложи над Салернитана.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР