Интер регистрира българския талант Никола Илиев (роден през 2004 г.),

...
Интер регистрира българския талант Никола Илиев (роден през 2004 г.),
Коментари Харесай

Интер регистрира българския си футболист

Интер записва българския гений Никола Илиев (роден през 2004 г.), който притегли през юни от Ботев (Пловдив). Клубът от Милано направи същото с още двама младоци - Георгиос Вагиянидис от Панатинайкос, роден през 2001-а година, и вратарят Николаос Ботис (ПАОК), роден през 2004-а. Вагиянидис ще играе в Примавера-селекцията на Интер, а двамата други ще подсилят тима до 17 години, воден от треньора Андреа Дзанкета, написа вестник “Гадзета дело Спорт”.

След това изданието прави разбор на всеки един от тримата, като за родения в Русе атакуващ полузащитник се оповестява, че Интер е спечелил доверието му в сериозната конкуренция на Аякс и се е възползвал от правилото, че може да го вземе на 16 навършени години.

" С доста мощен десен крайник Илиев обича да потегля от втора позиция с топка в крайници. Физически мощен и с доста добър дрибъл, той също по този начин няма нищо срещу да приключва офанзивите. Трудно е към момента да се мисли за включването на този драгоценен камък в първия тим поради доста младата му възраст. Много по-вероятно е той изкара една година в Примавера и по-късно последователно да се приспособява в първия отбор”, разяснява изданието.

Сайтът www.sprintesport.it прецизира, че документът на Илиев към този момент е дошъл в италианската федерация и той може да бъде употребен от треньорите в формалните срещи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР