Интер победи Ювентус в двубой от 23-ия кръг на италианската

...
Интер победи Ювентус в двубой от 23-ия кръг на италианската
Коментари Харесай

Интер докосва титлата в Серия А след триумф над Ювентус в Дерби д'Италия

Интер победи Ювентус в дуел от 23-ия кръг на италианската Серия А и направи огромна крачка към купата. " Нерадзурите " стигнаха до триумф с 1:0, откакто Федерико Гати си означи автогол в 37-ата минута. Интер има 57 точки и води с 4 пред " бианконерите ", като също така е и с мач по-малко.

Срещата на " Джудзепе Меаца " стартира с напън на Интер. " Нерадзурите " владееха топката в началните минути, само че Юве се държеше добре в отбранителен проект. В 18-ата минута Димарко стреля с глава след центриране на Павар, само че кълбото мина покрая гредата.

В средващите минути картината не се промени, Интер се опитваше да стигне до положения, само че отборът на Алегри не допускаше такива.

В 37-ата минута " Меаца " избухна, откакто домакините стигнаха до гол. Федерико Гати, пробвайки се да отклони центриране в дребното наказателно поле, прати топката зад тила на вратаря Шчезни и резултатът стана 1:0.
 Наполи - Верона 2:1 в мач от Серия
Наполи показва шампионски темперамент за късен поврат на " Диего Марадона "

" Партенопеите " надделяха мъчно Верона с 2:1

До почивката резултатът се резервира, а след паузата Юве се опита на собствен ред да отговори. " Нерадзурите " обаче бяха съвършени при дребното положителни благоприятни условия за противника. В 57-ата минута Хакан Чалханоглу доближи до отбита топка на границата на наказателното поле, стреля, само че нацели дясната греда.

Алегри се опита да усили нападателната мощност на своя тим, като пусна в игра Уеа и Киеза, само че това не донесе нужния резултат. В 69-ата минута Барела стреля от чиста позиция от воле, само че Шчезни направи чудесно избавяне и резервира статуквото.

В 87-ата минута всичко можеше да завърши, само че още веднъж Шчезни направи необикновено избавяне, откакто парира удар на Арнаутович от чиста позиция.
 Аталанта - Лацио 3:1 в мач от Серия
Аталанта прегази Лацио в Серия " А "

Ето по какъв начин се разви дуелът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР