Интер победи Рома с 1:0 в едно от дербитата на

...
Интер победи Рома с 1:0 в едно от дербитата на
Коментари Харесай

Интер подчини Рома и си върна първото място в Серия А

Интер победи Рома с 1:0 в едно от дербитата на десетия кръг на Серия А. Единственият гол на " Джузепе Меаца " вкара Маркюс Тюрам в 81-ата минута. " Нерадзурите " бяха цялостни господари на терена и сътвориха няколко страхотни благоприятни условия за гол, а гредата на два пъти спря удари на Хакан Чалханоолу и Карлос Аугусто. Гостите не сътвориха съвсем нищо пред вратата на Ян Зомер. Нападателят на " вълците " и някогашен подобен на Интер Ромалу Лукаку беше посрещнат с бурни освирквания от над 75 000 фенове на стадиона. 

С триумфа " нерадзурите " събраха 25 точки и си върнаха първото място. Втори е Ювентус с 24 пункта, а Рома заема 8-о място с 14 точки. 

Двубоят стартира с бурни освирквания към Ромалу Лукаку, който извърши началния удар в мача. С 6-ата минута гредата избави " вълците ". Лаутаро направи двойно с Хакан Чалханоолу и опита да навлезе в наказателното поле, само че кълбото му беше отнето. Топката обаче се озова в турчина, който насочи топовен шут от към 16-17 метра, само че горната греда го спря. 

Интер продължи да нападна повече в и 15-ата минута Дензъл Дъмфрис развинти Никола Залевски отдясно и центрира в наказателното поле. Маркюс Тюрам не съумя да насочи прекрасен удар с глава, само че топката остана в него и нанесе удар от близка отдалеченост, който Руи Патрисио съумя да избави. Малко по-късно Федерико Димарко опита удар с външен фалц от 7-8 метра от дребен ъгъл, само че не откри задачата. 

В 19-ата минута Димарко центрира отляво, а Лаутаро надскочи Диего Йоренте и насочи удар с глава, който срещна тази на испанеца и излезе в корнер. Десет минути по-късно при следващата многоходова офанзива на домакините Евън Ндика не съумя да почисти топката, която се озова в Бенжамен Павар. Френският бранител шутира от придвижване, само че ударът му не се получи. 

В 37-ата минута домакините още веднъж нападнаха отдясно, където Дъмфрис се оправи със Залевски и центрира по земя за Бенжамен Павар. Бранителят опита удар с десния крайник, който не се получи и мина около вратата. 

В третата минута на добавеното време домакините не съумяха да развият добре отлична контраофанзива, която в последна сметка приключи с удар от въздуха на Никола Барела. Топката обаче мина над вратата. 

В началото на втората част Ачерби продължи центриране от фал на Чалханоолу към далечната греда, където Тюрам насочи удар с глава, който мина около вратата. Домакините продължиха да нападат. В 71-ата минута Димарко пусна изострен пас по земя, а на далечната греда Дъмфрис се размина с топката. Шест минути по-късно Бастони центрира отдясно, а Лаутаро и Тюрам се разминаха с топката в наказателното поле. 

Натискът на Интер даде резултат в 81-ата минута. Тогава Матео Дармиан подаде към Димарко отляво. Крайният бранител центрира в наказателното поле, където Диего Йоренте изпусна Тюрам, който засече от няколко метра за 1:0. 

В 89-ата минута влезлият като запаса малко преди този момент Карлос Аугусто насочи мощен удар в горния ляв ъгъл от далечна отдалеченост, само че топката среща гредата. 

Интер - Рома 1:0 

1:0 Маркюс Тюрам (81)

Интер : Ян Зомер, Бенжамен Павар, Франческо Ачерби, Алесандро Бастони, Дензъл Дъмфрис, Хакан Чалханоолу, Хенрих Мхитарян, Федерико Димарко, Маркюс Тюрам, Лаутаро Мартинес

Треньор: Симоне Индзаги, 

Рома: Руи Патрисио, Расмус Кристенсен, Диего Йоренте, Джанлука Манчини, Евън Ндика, Никола Залевски, Едоардо Бове, Браян Кристанте, Леандро Паредес, Стефан Ел Шаарауи, Ромелу Лукаку 

Треньор: Жозе Моуриньо
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР