Интер победи Милан с 2:0 като гост на стадион Сан

...
Интер победи Милан с 2:0 като гост на стадион Сан
Коментари Харесай

С два гола в рамките на три минути Интер победи Милан и взе аванс преди реванша

Интер победи Милан с 2:0 като посетител на стадион „ Сан Сиро “ в Милано в първия дуел от полуфиналния конфликт сред двата тима в Шампионската лига по футбол. Един Джеко и Хенрих Мхитарян се разписаха за Интер единствено в границите на три минути - в осмата и 11-ата. Успехът бе шести следващ за „ нерадзурите “ във всички шампионати.

В групата на Милан за мача не бе огромната звезда на отбора Рафаел Леао, който не съумя да се възвърне в точния момент.

Реваншът ще се играе на 16 май, а финалът в Шампионската лига следва на 10 юни в Истанбул (Турция).

Футболистите на Интер, който е последният италиански тим, печелил трофея в най-престижния европейски клубен шампионат през 2010 година, започнаха по-добре мача и поразиха противника още в осмата минута. Натискът на играчите на старши треньора Симоне Индзаги даде резултат, когато след центриране на Хакан Чалханоглу Един Джеко се възползва от неточност в отбраната на Милан, засече топката и с акуратен удар се разписа за 1:0.

Интер усили задатъка си в 11-ата минута. Федерико Димарко проби в офанзива, насочи топката към наказателното поле, където Лаутаро Мартинес я остави за Хенрих Мхитарян и 34-годишният арменец вкара за 2:0 със страховит изстрел към вратата, защитавана от Майк Менян.

„ Нерадзурите “ бяха напълно покрай трети гол пет минути по-късно. Хакан Чалханоглу удари греда, а Менян трябваше да се намесва уверено при последвалия удар на Мхитарян.

Проблемите за Милан бяха допълнени и от травмата на Исмаел Бенасер, който бе сменен наложително в 18-ата минута, а в 24-ата 37-годишният босненец Джеко още веднъж опитва мерника си в нахлуване за Интер, само че бе неакуратен.

Състезателите на старши треньора Стефано Пиоли стигнаха до първата си по-добра опция и удар по посока вратата на Интер в 30-ата минута, само че изстрелът на Давиде Калабрия не бе задоволително безапелационен.

Само минута по-късно бе отсъдена дузпа за гостите след рухване на Лаутаро Мартинес в наказателното поле след прикосновение със Симон Кяер, само че след преразглеждане на обстановката със системата за видеоарбитраж - ВАР реферът промени решението си и дузпата бе анулирана.

Точно Мартинес стреля над вратата на Милан в 34-ата минута, а в 43-ата удар на Оливие Жиру бе блокиран от бранител на Интер.

Домакините пробваха да трансформират обстановката на терена след почивката, започнаха по-агресивно първото полувреме и четири минути след подновяването на играта Брахим Диас насочи обещаващ удар, само че топката мина настрана от вратата на Интер.

В 53-ата Един Джеко получи комфортен пас в офанзива за гостите и стреля към долния десен ъгъл, само че Майк Менян внимаваше и избави вратата си.

„ Росонерите “ можеха да понижат пасива си в 63-ата минута, когато след положително подаване Сандро Тонали стреля рисково, само че удари греда.

Шест минути по-късно Франческо Ачерби не съумя да затрудни съществено Менян при офанзива за Интер. В 81-ата Жуниор Месиас нахлу в наказателното поле на гостите и стреля, само че отбраната на „ нерадзурите “ се оправи, а резултатът остана 2:0 в интерес на Интер.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР