Интер победи Дженоа с на Джузепе Меаца в Милано в

...
Интер победи Дженоа с на Джузепе Меаца в Милано в
Коментари Харесай

Интер се развихри и развинти Дженоа

Интер победи Дженоа с на " Джузепе Меаца " в Милано в среща от 24-ия кръг на италианското състезание. Още в първата минута Ромелу Лукаку осъществя попадение за домакините, а в 69-ата Матео Дармиан бе прецизен за 2:0. В 77-ата минута резервата Алексис Санчес осъществя третото попадение в мача.

По този метод миланският исполин дръпна със седем точки на втория Милан и на 10 по отношение на третия Ювентус, който през вчерашния ден сбърка при визитата си на Верона.

Бяха минали едвам 30-ина секунди от началото на мача, когато Интер порази противниковата врата. Това стори Ромелу Лукаку. Белгийският нападател получи топката от Николо Барела и направи двойно подаване с колегата си в офанзива Лаутаро Мартинес. Лукаку получи празно пространство, напредна в половината на гостите и с доста акуратен изстрел изпрати топката в долния десен ъгъл на стража Матия Перин - 1:0 за " нерадзурите ".

 В 6-ата минута играчите на Антонио Конте сътвориха рискова офанзива отдясно, която " миришеше " на гол, само че до подобен в последна сметка не се стигна. Минута по-късно пък " деветката " на " грифоните " Джанлука Скамака тества с отдалечен шут Самир Ханданович, само че не съумя да затрудни опитния словенски вратар на Интер.

В 13-ата минута пред Матео Дармиан се откри прелестен късмет за 2:0, като десният халф-бек направи чудесна композиция с Лукаку, само че не съумя да изпрати топката във вратата на Перин. Секунди по-късно имаше нова сериозна заплаха за вратата на гостите, като се получи безредие, само че генуезци още веднъж оцеляха.

 Няколко минути по-късно пък Николо Барела бе доста покрай гол за Интер. Талантливият халф си сътвори майсторски комфортна позиция за пукотевица и опита техничен удар, само че топката срещна напречната греда и не пожела да се озове във вратата на Перин.

В 30-ата минута Лукаку още веднъж заплаши вратата на Дженоа, като показва бързината и мощта си, само че ударът му бе избавен от Перин. Секунди по-късно пък имаше забавна обстановка пред вратата на Интер, откакто Ханданович изпусна топката при едно центриране, само че Скамака не се възползва и стреля право в словенеца.

В 35-ата минута Лаутаро нанесе рисков удар след пай пас на Барела, само че Перин избави. Почти незабавно по-късно аржентинският нападател опита зрелищен акробатичен удар след центриране отдясно, само че Перин внимаваше и направи следващо избавяне. Минута преди края на първата част Дармиан направи прекрасен пробив през центъра, само че завършващият му удар по земя бе разочароващ.

 В първите 20-ина минути на второто полувреме не се случи съвсем нищо забавно пред някоя от двете порти. Така се стигна до 69-ата минута, когато Матео Дармиан, който през първото полувреме имаше шансове за гол, този път съумя да изпрати топката във вратата на Перин. Дармина получи хубаво подаване от Лукаку в наказателното поле и с първокласен изстрел по земя преодоля стража на гостите - 2:0.

В 73-ата минута Барела центрира доста добре отдясно, само че Лукаку остана под топката и до нов гол във вратата на Дженоа не се стигна.

В 77-ата минута преди малко появилият се в игра за Интер на мястото на Мартинес чилиец Алексис Санчес изпрати топката във вратата на Дженоа. Това се случи, откакто перин първо парира удар отблизо разстояние на Лукаку, само че Алексис Санчес се оказа най-съобразителен и направи добавка за 3:0. Тук се намеси и системата за видеоповторения ВАР, защото имаше подозрения за засада на чилиеца. В последна сметка голът бе приет за постоянен и резултатът стана 3:0.

Две минути преди края друга запаса за " нерадзурите " - Данило Д'Амброзио, бе доста покрай гол, само че Перин съумя по ослепителен метод да избави фалцовия удар на бека. В добавеното време Перин направи нови спасявания и не разреши резултатът да стане още по-обезкуражаващ за Дженоа.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР