Интер може да има проблеми в Серия А, но изигра

...
Интер може да има проблеми в Серия А, но изигра
Коментари Харесай

Интер е жив - удари Барселона!

Интер може да има проблеми в Серия А, само че изигра един от най-хубавите си мачове от началото на сезона и победи Барселона с 1:0 на " Джузепе Меаца ". Единственото попадение в мача осъществя Хакан Чалханоолу в добавеното време на първото полувреме.

След този триумф тимът на Симоне Индзаги е втори в група С на Шампионската лига, а каталунците имат едвам три точки и след седмица ги чака съдбоносен дуел още веднъж против Интер. Барса позволи втора загуба от началото на сезона и тя още веднъж бе в най-престижния клубен шампионат. Лидерът в Ла Лига има единствено един позволен гол в шампионата, само че позволява попадение и в трите си мача в Европа.

" Нерадзурите " подходиха малко по-предпазливо, само че първи стигнаха до рисков удар. Чалханоолу стреля мощно от отдалеченост и Тер Стеген трябваше да отклонява топката, с цел да мине тя над вратата му. Барса опитваше да поеме контрола върху срещата. В 12-ата минута Маркос Алонсо засече топката с глава след ъглов удар, само че не съумя да я насочи тъкмо към вратата.

Каталунците проведоха още няколко положителни офанзиви, само че удар на Кристенсен не затрудни Онана, а Левандовски не съумя да насочи изстрел, когато топката бе ориентирана към него. Последваха мощни минути за домакините и обстановка, в която можеха да получат дузпа. Ерик Гарсия игра с ръка в наказателното поле, само че след разглеждане с ВАР бе отсъдена засада.

В 29-ата минута Хоакин Корея бе изведен зад отбраната, преодоля Тер Стеген и прати топката в мрежата. Играта не бе спряна, само че гол нямаше, защото аржентинецът бе в засада. Отборът на Симоне Индзаги бе чудесно проведен, успяваше да ограничи офанзивите на противника и в това време да провежда отлични бързи набези.

Барса стигна до опция след отлична работа на Педри в средата на терена. Той изведе Дембеле на добра позиция, само че французинът прекали с финтовете, съкрати си ъгъла и прати топката във външната страна на мрежата. Тимът на Чави имаше преимущество по повод във владеенето на топката, само че не успяваше да откри пролуки в отбраната на " нерадзурите ".

В добавеното време на първата част Интер провежда следващата си офанзива с бързо изнасяне на топката. Кълбото стигна до Чалханоолу пред дъгата на наказателното поле. Турският национал нанесе доста акуратен изстрел по земята и прати топката в долния десен ъгъл на Тер Стеген.

След почивката двата тима резервираха стила, на който залагаха. Барселона опитваше да работи по-агресивно и да движи топката по-бързо. Каталунците обаче по този начин и не стигаха до чисти положения. Италианците по-рядко играеха с топката и още по-рядко стигаха до наказателното поле на противника, само че се виждаха пространства, които можеха да употребяват.

Гостите стигнаха до най-хубавата си опция след час игра. Дембеле получи топката в наказателното поле и стреля мощно в близкия ъгъл, като топката се удари в гредата. Малко по-късно положително центриране на Дембеле бе пропуснато от Онана и Педри прати топката в опразнената врата. След разглеждане с ВАР попадението бе анулирано, защото кълбото се удари в ръката на Ансу Фати.

Барселона усилваше натиска, а домакините се дърпаха все по-назад. Защитата на " нерадзурите " обаче се справяше чудесно. Каталунците стигнаха до някои рискови обстановки в края, само че не и до прецизен удар. Най-добрата опция се откри пред Бускетс, само че неговият удар с глава не откри задачата. В добавеното време гостите имаха искания за дузпа за игра с ръка в наказателното поле, само че след разглеждане сходно решение не бе отсъдено, макар че нарушаване имаше.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР