Интер Милано спечели Купата на Италия за първи път от

...
Интер Милано спечели Купата на Италия за първи път от
Коментари Харесай

Интер взе Купата на Италия след уникална драма във финала с Ювентус

Интер Милано завоюва Купата на Италия за първи път от 11 години след победа във финала над Ювентус с 4:2 след продължения.

Иван Перишич бе огромният воин за " нерадзурите " с два гола в продълженията, с които донесе осмия трофей за Интер в шампионата.

Двата огромни противника в Италия изиграха трагичен мач пред препълнените трибуни на Стадио Олимпико в Рим, изпълнен с обрати, две дузпи, червен картон за треньора на Юве Масимилиано Алегри и трагична развръзка в продълженията.

Интер поведе с гол на Николо Барела в 6-а минута и този резултат се резервира до почивката. Юве имаше положителни обстановки да изравни в средата на първата част, само че Пауло Дибала и Душан Влахович пропуснаха.

Торинци реализираха поврат при започване на второто полувреме с два бързи гола на Алекс Сандро и Душан Влахович.

Алекс Сандро изравни с шут отвън наказателното поле в 49-а минута, а четири минути по-късно Влахович изведе Юве в резултата.

В 79-а минута реферът отсъди дузпа за Интер за нарушаване на Леонардо Бонучи против Лаутаро Мартинес и след консултация с ВАР удостовери решението си, а от бялата точка Хакан Чалханоглу изравни за 2:2 и прати мача в продължения.
 Снимка 573710
Източник:

Там всичко бе решено в първите 15 минути. Интер получи право да извърши втора дузпа в 98-а минута, отсъдена след намесата на ВАР за задържане на Матайс де Лихт против Стефан де Фрай. Перишич осъществя и изведе Интер - 3:2.

Три минути по-късно интригата завърши след втори гол а Перишич, маркиран с мощен шут, който хвърли в възторг последователите на Интер.
 Джорджо Киелини взема решение дали ще окачи бутонките на стената след финала с Интер
Джорджо Киелини взема решение дали ще окачи бутонките на стената след финала с Интер

Можех да се откажа в деня откакто спечелихме европейското състезание, споделя той

Двете бързи попадения за Интер изнервиха щаба на Ювентус, а старши треньорът Масимилиано Алегри бе изпъден за реплики към съдията.

Във второто продължение играчите на Ювентус по този начин и не съумяха да наложат напън и напуснаха " Олимпико " с наведени глави и за първи път от 11 години ще приключи сезона без трофей.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР