Интер Маями спечели Купата на Лигата след равенство 1:1 в

...
Интер Маями спечели Купата на Лигата след равенство 1:1 в
Коментари Харесай

Меси вдигна купа в САЩ след драма с дузпи

Интер Маями завоюва Купата на Лигата след тъждество 1:1 в постоянното време против Нешвил и невероятна драма с дузпи, приключила при резултат 10:9 в интерес на клуба на Дейвид Бекъм.

Резултатът бе открит от Лионел Меси след 23 минути игра, само че по-късно противникът се затвори и не позволи нов гол до края на полувремето. След почивката нещата се обърнаха и Нешвил изравни след попадение на хаитянина Фафа Пико в 57-ата минута.

След това и двата тима пробваха да стигнат до надвит гол, само че над дузина положения пред двете порти не доведоха до смяна в резултата и се стигна до осъществяване на дузпи. Там събитията се развиха по допустимо най-драматичния метод.

По сходство на случилото се в постоянното време Интер Маями поведе и при резултат 4:3 Меси и компания изпълняваха решителната дузпа, след която можеха да вдигнат купата. Зад топката заста 31-годишният мексиканец Виктор Уйоа, чиито нерви не устояха и той пропусна. След това британският младок Сам Стъридж би петата дузпа за Нешвил и изравни, с цел да прати наказателните удари във етапа на “внезапната гибел ”.

Там още веднъж нещата бяха безпределно напрегнати, като идващите пет пъти всеки един от футболистите на двата тима бе непогрешим и резултатът стана 9:9. Така пристигна времето и на вратарите да бият дузпи. Дрейк Календър резервира самообладание и вкара, с цел да изведе Интер Маями още веднъж напред. Не по този начин се развиха нещата за стража на Нешвил - Елиът Панико, който пропусна и подари купата на Меси и компания.

Така аржентинецът подвигна първия си трофей с клуба от Маями единствено месец след идването на американска земя. Купа на лигите стана общо 44-ото отличие в славната кариера на Меси, който за следващ път сподели, че към момента е тук и до края на дейната си спортна кариера няма да се откаже от дарбата си да побеждава постоянно и на всички места.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР