Интер (Маями) може да предложи на Лионел Меси дял в

...
Интер (Маями) може да предложи на Лионел Меси дял в
Коментари Харесай

Меси получава дял от клуба на Бекъм, за да заиграе за отбора

" Интер " (Маями) може да предложи на Лионел Меси дял в клуба, с цел да го склони да заиграе за тима в Мейджър лигата на Съединени американски щати, оповестява каталунската медия Cadena SER.

Целта на клуба е да подпише с Меси преди сезон 2025 - годината, в която новият му стадион ще бъде открит. Собственост на " Интер " (Маями) е бизнес група, отпред на която е Дейвид Бекъм. Старши треньор пък е някогашният му съотборник в " Манчестър Юнайтед " Фил Невил. 

Поради типичния за щатските отборни спортове в професионалните лиги таван на заплатите в МЛС, " Интер " няма да може да заплаща на Меси възнаграждението, което той прибира в ПСЖ. И тъкмо в тази връзка обмисля да му предложи пет % от акциите на клуба.

Договорът на аржентинеца с парижани е до края на сезона. Френският първенец води договаряния със звездата за нов договор след Световното в Катар, само че към този момент без триумф. Напоследък интензивно стартира да се приказва, че Лео може да се върне в " Барселона " като " свободен сътрудник ".

Той и татко му са " стоплили " връзките с президента на Барса Жоан Лапорта, а треньорът е другар на Меси и негов някогашен съотборник. Заплатата на аса и тук може да се окаже проблем, в случай че е податлив на огромен компромис. Финансовото положение на " блаугранас " е неприятно, а в Ла Лига също има таван на харчовете.

През лятото " Барселона " би трябвало да продаде футболисти за над 200 милиона евро, в случай че желае да вземе нови.

Лансира се и версия, че Меси може да последва огромния си противник Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия. Според трудове на западни медии, №10 е получил умопомрачителна оферта за над 200 милиона евро. Баща му Хорхе, който е и негов сътрудник, към този момент два пъти е посетил страната.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР