Интер и Шахтьор завършиха 0:0 за трети пореден път. Двата

...
Интер и Шахтьор завършиха 0:0 за трети пореден път. Двата
Коментари Харесай

Ново разочарование за Интер в ШЛ

Интер и Шахтьор приключиха 0:0 за трети следващ път. Двата тима се срещнаха и предишния сезон в груповата фаза на Шампионската лига и три срещи подред не могат да си отбележат гол. Този път направиха това на Олимпийския стадион в Киев. Украиниците и първенеца на Италия имаха своите шансове. През първата част Николо Барела удари греда, а Един Джеко пропусна от няколко метра.

“Нерадзурите” се пробваха да притиснат противника от началото с висока преса. Първата рискова обстановка обаче бе пред тяхната врата. В петата минута Соломон проби през няколко бранители на гостите и насочи удар, само че топката мина на сантиметри от дясната греда на Ханданович. Отговорът на Интер бе добра офанзива, при която Дъмфрис напредна и пусна към Джеко, само че неговият удар бе блокиран.

Много рано Шахтьор остана без голмайстора си. Ласина Траоре се контузи тежко след конфликт с Дъмфрис. Той бе изнесен на носилка, а на негово място влезе Тете. Траоре има 9 гола в 13 мача във всички шампионати от началото на сезона. 20-годишният нападател, който е национал на Буркина Фасо, бе притеглен през лятото от Аякс.

В 15-ата минута Николо Барела можеше да открие резултата. Той бе оставен да стреля от границата на наказателното поле, а топката се удари в горната греда. Миналия сезон Интер удари три греди в двата мача против Шахтьор в групите на Шампионската лига. Украинците успяваха да стигнат до наказателното поле на противника и в 20-ата минута направиха нов пропуск. Алан Патрик имаше пространство да се завърти в наказателното поле и да стреля, само че Джеко съумя да отклони топката, която се озова в Тете, само че резервата стреля около вратата.

“Нерадзурите” оставяха много пространства за бързите офанзивите на Шахтьор, само че сътвори по-добрите положения. В 34-ата минута имаше отлична опция. След ъглов удар и няколко рикошета топката стигна до него пред вратата на Пятов. Нападателят стреля от въздуха, само че прати кълбото над вратата.

В началото на втората част украинците бяха покрай гол. Топката мина в дребното наказателно поле около Ханданович и Дъмфрис, само че решителна интервенция на Шкриняр попречи на Педриньо да я прати в мрежата. В тези минути домакините имаха преимущество и Симоне Индзаги реши да промени нещо посредством смени. Той пусна в игра Хоакин Кореа и Хакан Чалханоолу, като извади Брозович и Джеко.

Лаутаро Мартинес пропусна отличен късмет в 66-та минута, когато получи опция да стреля от превъзходна позиция, само че прати топката над вратата. Малко по-късно Додо пропиля късмет за Шахтьор. В множеството случаи Интер трябваше да се пази и го правеше с помощта на отличните изяви на Шкриняр.

С доближаването на последния съдийски сигнал “нерадзурите” започнаха да поемат по-големи опасности, само че това отваряше повече пространства за офанзиви на противника. Три минути преди края Кореа насочи прекрасен удар, само че Пятов се намеси чудесно. При последвалия ъглов удар Де Фрай стреля с глава и още веднъж вратарят на Шахтьор бе последна бариера и мазета топката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР