Интензивно е движението на изходите от София в края на

...
Интензивно е движението на изходите от София в края на
Коментари Харесай

Изтензивен трафик към магистралите, около 200 000 коли напускат София

Интензивно е придвижването на изходите от София в края на последния работен ден преди празниците.

От Пътната полиция, които наблюдават за придвижването на колите и извършители на пътя, обясниха, че трафикът на изхода на София в посока Автомагистрала " Тракия " е по-натоварен от нормалния, по-голям е и броят на преминаващите ТИР-ове, съобщи БНР.

Даниел Иваничков от Агенция " Пътна инфраструктура " (ИПИ) подсети, че е неразрешено водачите да употребяват спешната лента по автомагистралите:

" Апелирам към водачите на пътни транспортни средства, когато употребяват автомагистрален сектор за пътуването си - дали вероятно на " запушалка ", или при случай, да не карат в спешната лента - това не е вярно и не следва да бъде изпълнявано. Напомням, че санкциите за това деяние съгласно Закона за придвижване по пътищата са доста съществени, а по този метод се задръства и спешната лента и профилирани коли като коли за спешна помощ и пожарни не могат да минават ".

От " Автомобилна администрация " показаха, че се чака към 200 хиляди автомобила да изоставен София . Дежурни екипи, които да наблюдават за трафика на камиони и рейсове ще има от през днешния ден до края на празничните и почивните дни.

Ще се правят и инспекции по ЖП гарите и автогарите, изясни шефът на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААА) Бойко Рановски.

" Целта е с тези засилени инспекции да не допуснем придвижване на коли, които са с механически неизправности, на водачи, които не имат нужните документи за осъществяване на публичен прево,з и да може хората, които са тръгнали да пътуват, да пътуват умерено и несъмнено и да стигнат до мястото, за където са тръгнали да честват ", сподели Рановски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР