Интензивният и натоварен трафик трябва да се изведе от населените

...
Интензивният и натоварен трафик трябва да се изведе от населените
Коментари Харесай

Експерти призовават за пътна карта на местата с концентрация на ПТП-та

Интензивният и претрупан трафик би трябвало да се изведе от обитаемоте места, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия специалистът по пътна сигурност Алекси Стратиев във връзка вчерашния случай, при който ТИР се вряза в къща в село Борован.

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов изясни, че е сложил въпроса пред АПИ да се направи пътна карта на местата с централизация на пътно транспортни катастрофи, само че отговор не получава.

Специално за мястото на случая в Борован, а и на всички обитаеми места, където има крива, е обикновено да се сложи защитна мантинела, която малко или доста би попречила да се случи сходно събитие, съобщи Алекси Стратиев.

Йонко Иванов от своя страна сподели, че преди десетина дни е сложил въпроса по кое време ще има пътна карта на местата с централизация на ПТП-та, като в тази карта влизат и дребните обитаеми места.

"Отговор не получавам година и половина към този момент от АПИ ", сподели Иванов.

А нещата съгласно него не са толкоз комплицирани. Трябва виновните хора да си разпределят обязаностите, които би трябвало да свършат и в продължение на месец и половина да дадат местата, където минават пътнотранспортни средства и където има централизация на ПТП-та. За още месец и половина те биха могли да се обезопасят.

Стратиев съобщи, че местата с повече ПТП-та се знаят. През 2004-та и 2005-та година е изработен географски атлас, на който са отразени тези места с червени точки.

"Би трябвало хората това да го знаят и да го знаят и институциите, с цел да не се случват такива катастрофи. АПИ би трябвало да обезопаси тези места, с цел да не попадат в тази карта ", сподели още Стратиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР