Интензивните проверки на територията на ДГС-Нови пазар продължаватЗасилените проверки в

...
Интензивните проверки на територията на ДГС-Нови пазар продължаватЗасилените проверки в
Коментари Харесай

Конфискуваха кола, натъпкана с дърва

Интензивните инспекции на територията на ДГС-Нови пазар не престават
Засилените инспекции в ДГС-Нови пазар дават резултат - през последните дни горски и полиция се натъкнаха на " Опел ", препълнен с дърва, както и на двор, цялостен с трупи. Задържани са общо 6 кубика дървесина, нелегално добита в горите на стопанството.

При първата инспекция са били иззети 4,5 кубика дърва от къща в село Стоян Михайловски. На притежателя на парцела са формирани 6 акта по Закона за горите. Те са за предпазване на нелегално добити дърва без контролна горска марка и без документи, които да потвърдят произхода им.

При втория случай, на черен път в землището на село Ружица, бил спрян за инспекция автомобил " Опел Зафира ", който бил побрал 1,5 пространствени кубика дърва. Установено е, че са нелегално добити в отдел 97 А.  На нарушителят са формирани два акта, а автомобилът и дървесината са иззети в интерес на страната.

Директорът на ДГС-Нови пазар инж. Петър Железов насочва предизвестие, че инспекциите на територията на стопанството ще бъдат изключително интензивни през зимните месеци, като дежурни екипи ще работят и в тъмната част на денонощието.

Той приканва хората да подават сигнали на телефон 112 или в стопанството, в случай че станат очевидци на кражба на дърва или имат подозрения, че избрани семейства са се сдобили с топлото за зимата по противозаконен метод.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР