Интензивните легла са последният и най-тежък фактор чрез който трябва

...
Интензивните легла са последният и най-тежък фактор чрез който трябва
Коментари Харесай

Д-р Семерджиев: Интензивните легла са последният и най-тежък фактор за оценка на пандемията

Интензивните кревати са последният и най-тежък фактор посредством който би трябвало да оценяваме пандемията. Там смъртността доближава до 60% или дори до 90%. Пропускаме първият и вторият етаж на пирамидата - помощта на персоналните лекари и извънболничната помощ, непосредствено отиваме при интензивните кревати. На процедура няма да се вземат ограничения. Вместо да се борим да не стигаме до хоспитализация, то ограничения ще се вземат въз основата на интензивни кревати, т.е. когато хората са в болница и то в тежко положение. Това съобщи някогашният здравен министър доктор Илко Семерджиев в ефира на Нова телевизия.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 534
В България се направи неприятен избор всички лечебни заведения да станат инфекциозни, това ги трансформира в дистрибутор на болестта. В множеството лечебни заведения би трябвало да се лекуват хората, които не са заболели от коронавирус. В една област може да има една болница за коронавирус, а всички останали да поемат пациентите с останалите болести, акцентира той.

Що се отнася до децата и до учебните заведения, той съобщи, че би трябвало да следи обстановката във всяко едно учебно заведение. Здравеопазването е основният мозък на системата, да го изключите и да оставите решенията да се вземат на локално равнище - това не е добре. Решенията би трябвало да се вземат на централно равнище, счита още доктор Семерджиев.

 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 534  Вижте новия лист с страните в Вижте новия лист с страните в " алена зона "  Проф. Гетов разгласи, че ще има актуализирана Коронавирус ваксина, която да се слага един път годишно Проф. Гетов разгласи, че ще има актуализирана Коронавирус ваксина, която да се слага един път годишно  Въвеждат местни ограничения поради COVID-19 Въвеждат местни ограничения поради COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР