Интензивните бури, които връхлетяха Централна Европа, достигнаха Италия, където за

...
Интензивните бури, които връхлетяха Централна Европа, достигнаха Италия, където за
Коментари Харесай

Броят на жертвите от пороите в Централна Европа нарасна до 24

Интензивните стихии, които връхлетяха Централна Европа, доближиха Италия, където за огромна част от страната бяха издадени предизвестия за проливни дъждове, мощни ветрове и наводнения. В централния град Пескара към този момент има информация за наводнения, а предизвестията на италианската метеорологична работа важат от северното крайбрежие на Емилия-Романя до крайния юг. Съобщава се, че италиански пожарникар е открит мъртъв след опит да избави хора, заклещени в автомобил. Десетки места са били евакуирани.

От предходната седмица насам бурята „ Борис “ донесе необятно публикувани наводнения и проливни дъждове в Чехия, Румъния, Полша и Австрия. Броят на починалите набъбна до минимум 24 души, откакто Прага заяви за четвъртата и петата си жертва. Тежко е ситуацията и в Унгария. В столицата Будапеща към момента се чака Дунав да доближи оптималната височина от към или малко над 8,5 метра.
Този интервал е най-трудният в напъните ни за отбрана. Той ще продължи една седмица и чакаме, че до по-късно високите равнища на водата ще изоставен южната граница на Унгария.
Виктор Орбан, министър-председател на Унгария

Ситуацията е сложна и в Словакия. Дунав, втората по дължина река в Европа, излезе от крайбрежията си в град Братислава и наводни елементи от града.
Ще изчакаме равнището на реката да спадне преди да оценим вредите. Това, което към този момент знаем обаче, е, че има обилни вреди по трамвайните линии и автобусните направления.
Якуб Мрва, заместник-кмет на Братислава

Междувременно смъртоносните горски пожари, вилнеещи в Португалия, принудиха още хора да изтеглят домовете си, до момента в който екипите се борят с десетки пламъци. Задушаващите горещини и мощните ветрове разпалиха поредност от горски пожари в северната и централната част на страната, при които починаха седем души. Органите за гражданска отбрана показват 42 дейни огнища, а към 20 000 хектара растителност са изгорели.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР