Интензивна стрелба се проведе в центъра на либийската столица Триполи

...
Интензивна стрелба се проведе в центъра на либийската столица Триполи
Коментари Харесай

„Ал-Арабия” съобщи за интензивна стрелба в центъра на Триполи

Интензивна пукотевица се организира в центъра на либийската столица Триполи в петък вечерта, оповестява телевизионният канал „ Ал-Арабия ", базирайки се на източници.

" Интензивна пукотевица беше записана в редица региони в центъра на либийската столица ", се споделя в изказване на канала. Тази седмица министър председателят Фатхи Башага, определен от Народното събрание, изпрати писмо до ръководителя на държавното управление на националното единение на Либия Абделхамид Дбейба, в което още веднъж изиска от него да подаде оставка, с цел да предотврати кръвопролития в страната. На собствен ред Дбейба посъветва Башага, който претендира за власт в Триполи, да се концентрира върху присъединяване си в изборите.

През февруари Народното събрание, заседаващ в източната част на Либия, гласоподава за кандидатурата на някогашния вътрешен министър Фатхи Башаги за поста министър-председател. През март министрите от държавното управление, формирано от Башага, поставиха клетва пред Народното събрание в град Тобрук.

Сегашният началник на държавното управление на националното единение Абделхамид Дбейба сподели по-рано, че няма да трансферира властта до президентските избори, което заплашва страната с ново двувластие. През май Башага, назначен от Народното събрание за началник на либийското държавно управление, след несполучлив опит да разположи кабинета в Триполи, разгласи, че държавното управление ще стартира работа в град Сирт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР