Интензивен трафик се очаква в последния работен ден преди трите

...
Интензивен трафик се очаква в последния работен ден преди трите
Коментари Харесай

Голямото изнасяне започна! Чака се адски трафик в цяла България, вижте алтернативните пътища

Интензивен трафик се чака в последния работен ден преди трите почивни дни към Деня на Независимостта - 22 септември.

Камионите над 12 тона ще бъдат спрени по автомагистралите и най-натоварените пътища през днешния ден от 16.00 до 20.00 ч. и в последния почивен ден - 24 септември от 14.00 до 20.00 ч. Забраната не важи за превозващите бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.

От Агенция „ Пътна инфраструктура " поучават водачите да плануват повече време за пътешестване в секторите, в които се правят поправки или да употребяват различни направления.

Четири виадукта на магистра „ Хемус " се ремонтират сега - „ Потоп ", „ Коренишки дол ", „ Разлив " и моста при тунел „ Витиня ". Ремонтни работи се правят и на оборудването при 9-ти км в региона на с. Яна. В този сектор, както и при тунел „ Витиня " и „ Коренишки дол ", придвижването се прави в двете посоки в платното за Варна.

При виадукт „ Разлив ", където се ремонтира платното за Варна, колите минават в платното за София. В последния почивен ден - 24 септември, ще има две ленти за София и една за Варна.

Заради работата по мостовите уреди е спряно придвижването тежкотоварни коли над 12 тона. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „ Витинска река " по пътя София - Ботевград и Околовръстния път на Ботевград, след което се връщат назад на автомагистрала „ Хемус " при 47-ми км при пътен възел „ Ботевград " и назад.

Ремонтират се и два моста на автомагистрала „ Хемус " в региона на Шумен при км 364 и 365. Там сред жп надлеза и надлеза се минава в двете посоки в платното за Шумен.

На автомагистрала „ Тракия " заради ремонтни действия на оборудванията при 17-ти и 18-ти км в посока Бургас придвижването е в двете посоки в платното за София. Днес ще има две ленти за Бургас и една за София, а на 24 септември - една лента за Бургас и две за столицата.

Ремонтни действия се правят и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на автомагистрала „ Тракия ". Автомобилите се движат в двете посоки в платното за Пловдив. Има обходни направления, които могат да бъдат видени на уеб страницата на Пътната организация.

Алтернативният маршрут за пътуващите от София към Пловдив е при пътен възел „ Церово " по пътя Виноградец - Карабунар – Злокучене - Септември, по-късно по пътя Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре и през с. Цалапица до пътен възел „ Цалапица " на автомагистралата. Обратният маршрут е обходът за идващите от Пловдив към София.

Между пътните възли „ Церово " и „ Цалапица " има още един маршрут и той е по пътя Виноградец - Карабунар, а по-късно Бошуля - Пазарджик, Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, и от село Цалапица до пътен възел „ Цалапица ", и назад за идващите от Пловдив към София.

Другият обход на моста над р. Елшишка на автомагистрала „ Тракия " е от пътен възел „ Калугерово " по пътя Динката - Драгор, Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, и от с. Цалапица до пътен възел „ Цалапица ".

В два сектора трафикът през Владая има две ленти за излизащите от София, а в понеделник - две ленти ще има за прибиращите се към столицата. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала „ Люлин ".

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР